Font: Ajuntament d'Eivissa
Es tracta d’una instal·lació de cultiu de 3.806 m2 de terreny on s’han habilitat espais per a 47 parcel·les de cultiu, d’entre 35 i 50 metres quadrats, un altra de grans dimensions de 600 m2, per a activitats didàctiques i recreatives destinada a tallers relacionats amb el medi rural tradicional, que permetin la formació, el foment de l'agricultura i el plantejament d'una educació ambiental i de sostenibilitatt.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, i la regidora de Participació, Montse Garcia, han visitat les obres d’adequació dels horts urbans a la finca de Can Tomeu. Els treballs, que compten amb un pressupost de 270.000 euros, estan cofinançats pel Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament d’Eivissa.
Es tracta d’una instal·lació de cultiu de 3.806 m2 de terreny on s’han habilitat espais per a 47 parcel·les de cultiu, d’entre 35 i 50 metres quadrats, un altra de grans dimensions de 600 m2, per a activitats didàctiques i recreatives destinada a tallers relacionats amb el medi rural tradicional, que permetin la formació, el foment de l'agricultura i el plantejament d'una educació ambiental i de sostenibilitatt. Aquest espai inclou una zona de descans i ombra, un magatzem i una zona de compostatge.
L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘aquest projecte mostra quin és l’esperit d’aquest ajuntament: el projecte junta:ostenibilitat, patrimoni, participació i estima pel territori’. L’alcalde ha volgut afegir que ‘Eivissa tot i ser el municipi amb menys extensió de tota l’illa, tenim una riquesa natural que s’ha de preservar i donar a conèixer un Patrimoni Natural del que hem de tenir cura i els Fons Europeus són una gran ajuda per desenvolupar aquesta tasca de preservació: hem invertit en Can Casals, ara a Can Tomeu i abans havíem rehabilitat la casa de sa Colomina, actual Casal de la Igualtat’.
Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha afirmat que aquests horts serán un esglaó molt importante en les feines didàctiques que s’impulsen des del departament, ‘aquest espai será un punt de trobada de persones de diferents generacions, serà un espai on els cultius siguin totalment ecològics i oferirem assesorament i seguiment a totes les persones i entitats que hi participin’.
La regidora de Participació CIutadana, Montse García, ha explicat que 'en aquests moments s’está ultimant el reglament per a participar en els horts, hi haurà posibilitat de participació de les famlies del municipi i de les diferents entitats socials i la previsió és que per la proxima primavera aquests cultius estarán ja en funcionament’.
A més, dins el projecte sha inclòs una important feina de rehabilitació dels elements etnològics de la finca, un pou i una cisterna tradicionals.