La gestió d'aquest tipus de residus és dificultosa pel fet que són de diferents tipologies i, generalment, es dipositen en petites quantitats. Per tal de garantir als ens locals una estabilitat econòmica, territorial i de qualitat, l'ARC i les entitats municipalistes Associació Catalana de Municipis i Comarques i Federació Catalana de Municipis van signar un conveni al juliol d'aquest any per gestionar conjuntament aquests residus.
Fins ara, l'ARC prestava aquest servei a través d'una única empresa. Ara, però, la gestió serà coordinada i diversificada a través de diferents empreses amb l'objectiu de guanyar qualitat i distribució territorial. És a dir, un cop designades les empreses, els ens locals podran establir-hi contractacions per dur a terme la gestió d'aquests residus, tot assumint-ne els costos que, posteriorment, els seran compensats a través del retorn del cànon de residus municipals.
A data d'avui a Catalunya hi ha 358 deixalleries en funcionament. Algunes d'elles, però, per les seves dimensions, no poden acumular quantitats importants de residus. Això fa que aquestes restes de pintures, vernissos, dissolvents i altres residus especials en petites quantitats es traslladin a una de més gran que fa de base. Per aquest motiu el número de deixalleries a les que s'hauria de donar aquest servei seria unes 330.
La prestació d'aquest servei, que es convoca a través d'aquest concurs i per a una vigència de 2 anys, té un valor econòmic estimat de 8.000.000 d'euros i representarà també un important impuls per al sector privat de gestió de residus, així com per a la creació de llocs de treball.