Les Casernes de Sant Andreu, a Barcelona, tindran 135 habitatges públics construïts amb un mètode més ràpid i sostenible

10/06/2021 - 12:18

Adjudicat el projecte de dos nous edificis d’habitatges públics de lloguer a les Casernes de Sant Andreu, que es fabricaran de manera industrialitzada. El mètode assegurarà una reducció en els terminis d’execució de les obres i en l’impacte ambiental. En total, les dues promocions donaran una nova llar a prop de 340 persones.

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat a VIAS, Dataae + J.R. Pascuets + M. Gonzàlez, per un import d’11,7 milions d’euros i un termini d’execució dels treballs de dos anys, la construcció dels dos edificis amb mètodes industrialitzats, amb la prefabricació i producció en sèrie dels elements. Aquests nous habitatges seran els primers industrialitzats que s’aixequin a la ciutat després dels APROP, amb la producció d’allotjaments a partir de la reutilització de contenidors marítims.

En aquest cas, a les dues noves promocions de Casernes l’estructura serà prefabricada i de fusta. La proposta preveu espais molt aïllats i amb un alt control solar per evitar sobreescalfaments a l’estiu, amb ventilació creuada com a sistema de refrigeració passiva per afavorir guanys energètics a l’hivern.

Habitatges de lloguer social i per a joves

L’edifici A estarà ubicat al carrer de Víctor Colomer, 6-12, i tindrà dues altures diferents, de cinc i deu plantes respectivament, que formaran una façana en forma de L. El projecte preveu 79 habitatges que es destinaran a lloguer social i on podran viure unes dues-centes persones.

Pel que fa a l’edifici J, que estarà ubicat al carrer de Fernando Pessoa, 53-57, constarà d’una planta baixa i quatre plantes. El projecte per a aquesta promoció preveu la construcció de 56 habitatges que es destinaran a lloguer per a joves i on podran viure unes cent quaranta persones.


 

Relacionats

Notícia

La contaminació de l’aire és un problema de salut pública de primera magnitud i cal continuar implementant accions per millorar la qualitat de l’aire a la ciutat. Aquesta és la principal conclusió de l'informe anual de qualitat de l'aire a Barcelona que acaba de publicar l'Agència de Salut Públic de Barcelona.

Notícia

La Gran Clariana del parc de les Glòries de Barcelona ha acollit l'acte conjunt de cloenda de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. S'hi han instal·lat dues tones de residus procedents de la recollida selectiva per simbolitzar la generació actual i els objectius que es volen assumir.

Butlletí