Les Casernes de Sant Andreu, a Barcelona, tindran 135 habitatges públics construïts amb un mètode més ràpid i sostenible

10/06/2021 - 12:18

Adjudicat el projecte de dos nous edificis d’habitatges públics de lloguer a les Casernes de Sant Andreu, que es fabricaran de manera industrialitzada. El mètode assegurarà una reducció en els terminis d’execució de les obres i en l’impacte ambiental. En total, les dues promocions donaran una nova llar a prop de 340 persones.

L’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació (IMHAB) ha adjudicat a VIAS, Dataae + J.R. Pascuets + M. Gonzàlez, per un import d’11,7 milions d’euros i un termini d’execució dels treballs de dos anys, la construcció dels dos edificis amb mètodes industrialitzats, amb la prefabricació i producció en sèrie dels elements. Aquests nous habitatges seran els primers industrialitzats que s’aixequin a la ciutat després dels APROP, amb la producció d’allotjaments a partir de la reutilització de contenidors marítims.

En aquest cas, a les dues noves promocions de Casernes l’estructura serà prefabricada i de fusta. La proposta preveu espais molt aïllats i amb un alt control solar per evitar sobreescalfaments a l’estiu, amb ventilació creuada com a sistema de refrigeració passiva per afavorir guanys energètics a l’hivern.

Habitatges de lloguer social i per a joves

L’edifici A estarà ubicat al carrer de Víctor Colomer, 6-12, i tindrà dues altures diferents, de cinc i deu plantes respectivament, que formaran una façana en forma de L. El projecte preveu 79 habitatges que es destinaran a lloguer social i on podran viure unes dues-centes persones.

Pel que fa a l’edifici J, que estarà ubicat al carrer de Fernando Pessoa, 53-57, constarà d’una planta baixa i quatre plantes. El projecte per a aquesta promoció preveu la construcció de 56 habitatges que es destinaran a lloguer per a joves i on podran viure unes cent quaranta persones.


 

Relacionats

Notícia

El programa Escoles + Sostenibles ha organitzat durant el curs escolar 2020-2021 diferents activitats amb 358 escoles de la ciutat per celebrar el seu vintè aniversari i la tasca desenvolupada per promoure la sostenibilitat des de l’educació.

Article

La recollida selectiva a Sant Andreu de Palomar ha augmentat del 37% al 65% durant la primera setmana de funcionament de la recollida porta a porta al barri. Amb aquest percentatge de recollida selectiva, Sant Andreu de Palomar és ja el barri que més recicla de la ciutat de Barcelona.

Article

El Pla d’estalvi energètic de Barcelona Energia ha permès generar un estalvi de gairebé 70.000 euros als comerciants de dotze mercats municipals que van fer el canvi a la subministradora pública al mes de març.

Butlletí