Les escoles bressol inicien el nou curs com a Escoles + sostenibles

16/09/2021 - 11:35

El programa municipal Escoles + sostenibles comptarà a partir del curs 2021-2022 amb quatre nous integrants, que col·laboraran amb el compromís de fer de Sant Feliu una ciutat més sostenible. Les escoles bressol Patufet, Fàbregas, Tambor i Ginesta impulsaran a partir d'aquest any un seguit d'accions per a la millora ambiental, que complementaran les que ja desenvolupaven per aconseguir que aquests equipaments educatius i les seves comunitats educatives siguin més respectuosos amb l'entorn.

Una d'aquestes iniciatives ha estat la instal·lació, dies abans de l'inici del curs, de fonts d'aigua que permetran reduir l'ús d'envasos lleugers de plàstic d'un sol ús. L'actuació està directament vinculada al Pla local de prevenció de residus 2017-2021 en clau local, i compleix amb el compromís municipal de crear el Pla metropolità de prevenció de residus 2025 a nivell global. Amb aquestes fonts, alumnat i equip docent podran satisfer en els propers dies les seves necessitats, mentre ajuden a construir una ciutat que no comprometi les necessitats de les generacions futures.

La incorporació de les escoles bressol municipals a 'Escoles + sostenibles' forma part dels compromisos del Pla d'Actuació Municipal, i s'emmarca dins les accions per fomentar la sensibilització i conscienciació ciutadana respecte al desenvolupament sostenible. De les noves línies d'actuació per al curs 2021-2022 d'aquest programa, integrat ja per 19 centres del municipi, destaca entre d'altres el treball sobre l'agroecologia. Aquest abordarà temes com l'alimentació sostenible, l'agricultura ecològica o el consum de proximitat, i donarà continuïtat a la campanya Dràstics amb els plàstics.

D'altra banda, com cada curs escolar, es preveu fer seguiment del programa amb la realització de trobades entre escoles i serveis tècnics municipals, el suport als diferents projectes d'horts escolar del municipi, i s'ampliarà la l'oferta d'activitats del programa Parcs Vius a tres nous espais verds de la ciutat: els parcs de Torreblanca, del Roserar, i del Llobregat. 'Escoles + sostenibles de Sant Feliu' també tindrà presència a la conferència estatal 'Tinguem cura del planeta', que se celebrarà els propers 3, 4, 5 i 6 d'octubre a Madrid, dins el marc del Foro Urbano de España, amb l'assistència dels dos alumnes escollits per mostrar la feina que es porta a terme al municipi.


 

Relacionats

Article

El passat novembre va començar una nova fase de la campanya 'Dràstics amb els plàstics', a Sant Feliu de Llobregat, que contempla el lliurament de prop de 50.000 bosses de paper entre els mercats de la ciutat al llarg dels propers mesos.

Article

L’Ajuntament del Prat de Llobregat organitza una formació, en el marc de la Xarxa ‘Al Prat, escoles més sostenibles’, dirigida als docents cada curs escolar. Aquest curs 21/22 es treballa la metodologia de la indagació científica amb continguts ambientals.

Notícia

 Aquests nous carrils persegueixen millorar la connectivitat amb el transport públic a la vegada que es vol dotar de més seguretat als usuaris. Es vol potenciar l'ús de la bicicleta o el patinet com un mitjà de transport en els desplaçaments diaris, com també es vol connectar Sant Feliu amb els municipis veïns.

Butlletí