L'Escola Montseny de Sant Just Desvern genera energia amb una nova instal·lació solar fotovoltaica

La previsió de producció energètica d'aquesta instal·lació és de 10.900 kWh anuals
Ferran Rueda, Tècnic de Medi Ambient
23/02/2009 - 00:00
El vostre municipi és també notícia? Contacteu amb nosaltres: redaccio@sostenible.es

A finals de l'any 2008 va entrar en funcionament la nova instal·lació solar fotovoltaica ubicada a la coberta de l'escola Montseny, que substitueix la primera instal·lació solar fotovoltaica del municipi que va instal·lar l'ajuntament de Sant Just Desvern a la coberta d'aquesta mateixa escola l'any 2005. S'ha passat doncs d'una petita instal·lació de poc més d'1 kW de potencia a una de 9,72 kW de potència nominal, que aprofita encara més la superfície de coberta disponible (fins als 70 m2) i millora la inclinació del camp de plaques solars per millorar el seu rendiment. Aquesta instal·lació genera energia elèctrica de forma totalment neta, que s'injecta a la xarxa elèctrica i que genera uns beneficis econòmics per la seva venta a la companyia elèctrica que es retornaran en bona part a l'Escola Montseny per tal es destinin a programes o actuacions específics d'interès escolar.

La gestió d'aquesta instal·lació es porta a terme de l'empresa municipal de promoció econòmica PROECSA, que destina una part dels beneficis obtinguts per la venta d'energia a l'amortització i finançament de part del cost de la instal·lació, amb un període d'amortització previst de dotze anys. Passat aquest període, PROECSA també destinarà una part dels beneficis obtinguts per atendre inversions en el camp de les energies renovables al municipi.

La producció energètica d'aquesta instal·lació es pot seguir a temps real gràcies al visor que s'ha instal·lat al vestíbul de l'escola. Durant els primers 4 mesos de funcionament, tot i ser els mesos amb la menor quantitat de radiació solar de l'any, ja s'han generat 2.063 kWh d'energia elèctrica. La previsió de producció energètica d'aquesta instal·lació és de 10.900 kWh anuals. La contribució al medi ambient de la instal·lació solar fotovoltaica de la teulada de l'escola Montseny representarà l'estalvi de l'emissió de 4,17 tones anuals de CO2 a l'atmosfera, contribuint així a la lluita contra el canvi climàtic i l'efecte hivernacle.

L'Ajuntament ha previst ampliar aquest model de gestió a d'altres instal·lacions solars previstes a la resta de centres educatius del municipi o altres equipaments públics, comptant amb la participació de PROECSA i mitjançant l'establiment de convenis de col·laboració que permetin el retorn de bona part dels beneficis econòmics obtinguts per la venda d'energia produïda als mateixos centres escolars.

AdjuntMida
Image icon escola_montseny.jpg19.51 KB

Relacionats

Notícia

Sant Just Desvern es passa a l’energia pública metropolitana de la mà de Barcelona Energia

Notícia

L’Ajuntament de Martorell ha dut a terme un estudi de geolocalització de nius d’oreneta cuablanca (Delichon urbicum) al barri de la Vila, seguint les directrius del ‘Projecte Orenetes’, que promou l’Institut Català d’Ornitologia. Aquest projecte, que es basa en la participació ciutadana i en el seguiment dels nius d’orenetes cuablanca de Catalunya, té com a objectiu principal conscienciar la població sobre la protecció d’aquesta espècie, els beneficis que ens aporta i la prohibició establerta de destruir els seus nius.

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat han presentat el nou carril bici del pont d’Esplugues, una de les connexions clau de la Bicivia metropolitana, i la darrera electrolinera.

Butlletí