L'experiència pionera de Sant Just Desvern amb la lluita biològica es presenta a nivell estatal

Font: Ajuntament de Sant Just Desvern
17/06/2014 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Just Desvern és pioner en la utilització de la lluita biològica per eliminar les plagues d'insectes dels arbres. Aquesta experiència s'ha presentat, recentment, en el Congrés de l'Associació espanyola de parcs i jardins públics -que enguany s'ha celebrat a Valladolid-, com un mètode natural i una alternativa més sostenible a l'ús intensiu de productes químics sobre l'arbrat. Aquests productes causen inconvenients com ara la contaminació de l'aire o l'agudització de les molèsties alèrgiques del veïnat.

La lluita biològica consisteix en l'alliberació de petits insectes innocus que són depredadors naturals dels organismes que perjudiquen la vegetació, amb l'objectiu de minimitzar la grandària de les poblacions-plaga i el seu impacte negatiu sobre el medi ambient. 

L'any passat  es va fer la prova en alguns carrers del municipi i va ser un èxit, es van fer servir -com a enemics naturals- marietes, principalment, i un tipus de vespa molt petita, per tal d'eliminar el pugó i altres espècies com la processionària del pi.

L'objectiu de Sant Just Desvern aquest any és eliminar totalment el tractament amb productes químics i fer únicament lluita biològica. 

Segons el consistori, tot i que és necessari continuar amb aquesta tècnica durant més anys per poder extreure conclusions fiables, aquest nou mètode de control de plagues està donant resultats molt positius: l'efectivitat és més lenta però augmenta any rere any i els avantatges són diversos perquè no és agressiva, augmenta la biodiversitat dels espais verds i disminueix els residus químics'. 

 

AdjuntMida
Image icon marieta-santjust.jpg7.2 KB

Relacionats

Notícia

Sant Just Desvern es passa a l’energia pública metropolitana de la mà de Barcelona Energia

Notícia

L’AMB i l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat han presentat el nou carril bici del pont d’Esplugues, una de les connexions clau de la Bicivia metropolitana, i la darrera electrolinera.

Article

Arrenca el projecte d’Interseccions “L’escola transforma, energia per a tothom” a El Prat de Llobregat. Es connectaran els coneixements dels infants amb les oportunitats que ofereix la ciutat en matèria energètica per potenciar un aprenentatge significatiu vinculat a l’entorn.

Butlletí