Manlleu inaugura un espai d’horts adaptats a les hortes comunitàries de Can Sanglas

Font: Ajuntament de Manlleu

03/12/2010 - 00:00
Aquest divendres dia 10 de desembre s'ha inaugurat a Manlleu un espai d'horts adaptats i accessibles a les hortes comunitàries de Can Sanglas. Aquest projecte ha estat impulsat conjuntament per l'Ajuntament de Manlleu, l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO), el Museu Industrial del Ter (MIT) i el Grup de Defensa del Ter (GDT).

Els horts adaptats, que seran gestionats per l'ADFO, són accessibles per a persones amb mobilitat reduïda amb l'objectiu d'ampliar el nombre d'usuaris de les hortes comunitàries de la capital del Ter. Per fer aquests horts accessibles, prèviament es va pavimentar el camí d'accés a les hortes de Can Sanglas des del carrer de Sant Martí fins a l'espai on s'ubicaran les tres taules de cultiu adaptades.

Les taules de cultiu adaptades s'han obtingut gràcies a l'aportació econòmica de l'empresa La Vola i es conrearan amb criteris ecològics seguint el mètode de cultiu de Gaspar Caballero de Segovia. Aquesta metodologia es basa en el rebuig de qualsevol classe de producte fitosanitari, i en minimitzar l'esforç i maximitzar els resultats, en definitiva un sistema de cultiu que ofereix una alternativa sostenible.

Les hortes comunitàries de Can Sanglas es van inaugurar el novembre de 2009 fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament, el MIT i el GDT. El projecte es va desenvolupar amb l'objectiu de recuperar les pràctiques i el paisatge propi de la història del municipi, posant a l'abast de la població parcel·les de conreu d'horta pel consum familiar seguint els criteris d'horticultura ecològica. La finalitat d'aquest iniciativa és promoure la cohesió social i el treball intergeneracional entre les diferents persones i col·lectius de Manlleu.

L'acte d'inauguració ha estat presidit pel regidor de Benestar Social, Salut Pública i Consum de l'Ajuntament de Manlleu, Joan Carles Rovira, i per la regidora de Medi Ambient, Maria Carme Bassas. També han participat  el director del MIT, Carles Garcia, i representants de l'ADFO i de l'empresa La Vola.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

Notícia

L'Ajuntament de Manlleu ha començat a repartir a la ciutadania els kits que hauran de fer servir a la recollida del porta a porta. Els veïns tenen temps fins al 29 d'octubre per passar pel punt de donació.

Acte
18/09/2022 - 10:00
Museu del Ter

Butlletí