Més de 600 persones participen a les diferents activitats per commemorar el Dia de la Terra a Rubí

10/05/2021 - 12:57

Del 22 d’abril al 3 de maig, l’Ajuntament, amb la col·laboració d’un centenar d’entitats, comerços, restaurants, pagesos i ciutadania a títol individual, ha ofert més d’una trentena de propostes de tipologies diverses a la ciutadania.

Enguany, les activitats s’han hagut d’adaptar a les mesures decretades per les autoritats per contenir la COVID-19. Per aquest motiu, s’han prioritzar les propostes a l’aire lliure o els tallers i conferències en línia.

Un total de 664 persones han participat als diferents tallers, exposicions, jornades de neteja del medi natural o a La Trocalleria, entre d’altres. Els rubinencs i les rubinenques s’han deixat seduir per l’entorn natural de la ciutat i han gaudit d’iniciatives com el nou geocatxing que s’ha posat en marxa coincidint amb el Dia de la Terra. Acció Terra s’ha plantejat com una activitat fixa a la ciutat i, per tant, es podrà seguir realitzant tot i haver finalitzat la programació.

El cap de setmana del 23 al 25 d’abril, la ciutadania ha pogut gaudir del menú del Dia de la Terra, ple de productes ecològics i de proximitat, ofert per alguns restaurants de la ciutat. La iniciativa ha volgut fer valdre la importància dels aliments ecològics i locals, és a dir, productes respectuosos amb el medi ambient i amb la salut de les persones.

D’altra banda, coincidint amb la commemoració del Dia de la Terra, s’han editat diversos vídeosLa pagesia a Rubí, La vinya de Cal Patilles, Hotel d’insectes i el Taller d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica─ que, en total, sumen 3.321 reproduccions fins al moment.

Un total de 21 centres escolars (16 escoles i 5 instituts) han participat de les activitats ideades per a l’alumnat, com ara l’exposició Respira, Rubí, del Col·lectiu d'Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC). Els i les alumnes han pogut treballar aspectes relacionats amb les seves zones apadrinades gràcies a aquesta proposta.

La pluja ha obligat a anul·lar dues jornades de La Trocalleria i les activitats programades a l’Espai Jove Torre Bassas s’han hagut de suspendre per qüestions tècniques.

“La valoració de la commemoració del Dia de la Terra és molt bona”, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz"Volem donar les gràcies a tothom qui ha fet possible aquesta celebració, aquests dies d’agraïment al medi ambient: ciutadania, pagesos, artistes, les entitats, els comerços... recordant que cada dia és el Dia de la Terra".


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
L’alcaldessa i el regidor, durant la presentació de la programació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

L’alcaldessa i el regidor, durant la presentació de la programació (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Del 22 d’abril al 2 de maig, Rubí celebrarà la 7a edició del Dia de la Terra amb una programació amb la qual es pretén ampliar i diversificar el moviment ambiental a tot el món per abordar el canvi climàtic, i protegir la Terra per a les generacions futures. Una de les propostes més representatives serà la mostra de gran format del Col·lectiu d’Il·lustradores i Il·lustradors de Rubí City (CIRC): "Respira, Rubí".

Notícia

El Congrés de Bioeconomia, celebrat en el marc de la Fira de Sant Miquel, ha acollit la presentació del projecte d’especialització competitiva territorial El Bosc, el primer recurs de l’economia verda. En el decurs de la jornada s’ha presentat el projecte de biorefineria dedicada a obtenir matèries primeres a partir de matèria vegetal procedent dels boscos provinents del Pirineu de Lleida.

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Butlletí