Nou cicle d’activitats per conèixer els diferents ecosistemes de l'Anella Verda de Vic

Font: Ajuntament de Vic
25/04/2016 - 09:43

Vic engega un cicle d’activitats per donar a conèixer els diferents ecosistemes que es poden trobar a l’Anella Verda

L’Ajuntament de Vic ha programat diverses activitats per posar en valor els diferents ecosistemes que es poden trobar a l’Anella verda, així ho ha afirmat el regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila.

Soldevila ha recordat que l’Anella Verda respon a un itinerari que envolta la ciutat pels amants de la natura i que tot i que és molt freqüentada per persones que hi fan esport, cal obrir-la per donar a conèixer nous aspectes a explorar.

D’altra banda i durant la mateixa roda de premsa, el regidor ha explicat que durant les pròximes setmanes l’Ajuntament de Vic iniciarà treballs de millora i arranjament de la mateixa, després dels mesos d’hivern. D’altra banda, Soldevila també ha dit que des de la regidoria s’iniciarà un projecte de millora de senyalització a la mateixa Anella Verda que anirà amb consonància amb la ja existent i que és possible gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vic, Jordi Boadas, ha explicat a grans trets el programa d’activitats d’aquesta iniciativa. Pel mes de maig (diumenge, dia 29 a les 11 del matí) està previst realitzar una ruta per diversos carrers de la ciutat i els assistents podran conèixer els arbres singulars més destacats del municipi. El punt de trobada serà davant el cementiri de Vic.

El diumenge, dia 12 de juny a les 10 del matí al pont del riu Gurri (situat al punt del c. Indústria) es portarà un terme un taller de libèl·lules i altres invertebrats aquàtics, en tant que són espècies que indiquen la qualitat de l’aigua i aire de la zona. Aquesta acció també es fa conjuntament amb els Centre d’Estudis dels rius mediterranis – Museu del Ter.

Finalment i pendent de concretar la data exacte durant la pròxima tardor es farà un taller dels ocells al Puig dels Jueus, una zona on hi conviuen moltes aus diferents. En aquest cas, l’activitat es realitza amb la col·laboració amb els Grups de Naturalistes d’Osona i Grup d’Anellament de Calldetenes.

Totes les persones interessades a alguna d’aquestes activitats cal que s’inscriguin enviant un correu electrònic a mediambient@vic.cat o bé personalment a la Oficina de Turisme de Vic


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’objectiu del projecte,  liderat per un equip interdisciplinari del grup de recerca Coneixement i Didàctica (CODI) de la Universitat de Vic és que els nens i les nenes que hi participin puguin tenir una experiència ambiental autèntica. És a dir, que puguin recollir dades ambientals reals, que prenguin decisions a partir d’aquestes dades i que puguin fer accions que ajudin a millorar la biodiversitat del pati.

Article
Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

Jornada participativa a l’Horta de la Sínia

El parc es convertirà en un refugi climàtic amb més zones d’ombra, presència d’aigua i d’altres elements vegetals per reduir les altes temperatures

Notícia

Aquesta actuació forma part d'un projecte més ampli que recollirà les propostes resultants del procés participatiu en què van col·laborar més de 5.000 colomencs i colomenques per concretar un acord sobre el Pla d'Usos de Parc.

Butlletí