Nova reserva de papallones a Sant Cugat del Vallès

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
15/06/2016 - 08:50

La reserva aberga 41 espècies de plantes mediterrànies autòctones que atrauen i alimenten al voltant de 25 espècies diferents de papallones, ajudant-los a completar el seu cicle vital. Les papallones són excel·lents bioindicadors de la qualitat ambiental de l’hàbitat on viuen i, per tant, la seva presència és fonamental per assegurar la biodiversitat de l’entorn.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha inaugurat avui una Reserva de Papallones al complex d’oficines de Sant Joan Nord, un projecte impulsat per l’empresa Colonial amb l’objectiu de proporcionar aliment i zona de refugi a les diferents papallones mediterrànies de l’entorn d’aquest complex d’oficines. Paral·lelament, també s’ha presentat la recuperació d’un jaciment romà del segle I, present també en aquest complex.

L’acte ha comptat amb la presència de la Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Marta Subirà; el president d’Immobiliària Colonial, Juan José Brugera; el president i CEO de World Nature, Antoni Carulla; la tinenta d’alcalde de Cultura, Carmela Fortuny; i el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech.

L’alcaldessa ha agraït la “responsabilitat social corporativa que l’empresa Colonial ha dut a terme promovent aquest projecte de conservació” i ha remarcat “la importància que les empreses i les institucions col·laborin per impulsar projectes que millorin la societat”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha subratllat també la “necessitat de preservar la naturalesa com un tresor, que hem de saber transmetre per a les generacions futures. Una societat avançada és aquella que equipara la natura amb la cultura”. En aquests sentit, ha recordat que la importància de preservar un entorn com el de Sant Cugat, on pràcticament la meitat del seu terme municipal forma part del Parc Natural de Collserola.

El president de Immobiliària Colonial, Juan José Brugera, ha explicat que “la reserva de papallones significa per a la nostra empresa fer un pas més en la sostenibilitat, aportant el nostre esforç en pro de la conservació de la biodiversitat i donant al mateix temps un valor afegit a l’immoble”.

Finalment, el president i CEO de World Nature, Antoni Carulla ha remarcat que“les papallones són grans bioindicadors de la qualitat ambiental de l’entorn on viuen” i ha explicat que aquesta reserva forma part del projecte “Refugis WN de fauna i flora”, que té l’objectiu de crear una xarxa de refugis de fauna i flora a tot el territori i establir l’entramat de connexions necessàries per a la conservació d’espècies autòctones en zones urbanes i periurbanes. En aquests sentit, ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat per dur a terme aquest projecte.

L’actuació s’han posat en marxa en col·laboració amb la fundació World Nature i forma part del projecte “Refugis WN de fauna i flora”. És la primera vegada a Espanya que una empresa privada acull un projecte d’aquesta envergadura per la conservació d’aquest grup animal.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
06/05/2023 - 00:00
Masia de Can Rabella. Sant Cugat del Vallès
Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Notícia

Vuit rucs del ramat de la masia de Can Domènech ajudaran a mantenir net el sotabosc de les zones boscoses perimetrals i interiors de Valldoreix per reduir al màxim el risc d'incendi a la vila durant els mesos de més calor.

Butlletí