Palau-solità i Plegamans disposa d’un agent cívic per informar sobre la recollida selectiva de residus

Font: Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

16/07/2020 - 12:11

Des del passat 1 de juliol Palau-solità i Plegamans disposa d’una persona que realitza tasques d’agent cívic i educador ambiental per informar sobre la recollida selectiva de residus, tant a la població com als comerços. El seu horari habitual és de 9 a 14 hores.

La seva funció principal és resoldre dubtes i informar sobre el funcionament de la recollida selectiva, del sistema de recollida porta a porta, la recollida de voluminosos i restes vegetals a domicili, sobre la deixalleria i la funció de les àrees d’emergència. A més, també fa el seguiment i control del servei de recollida i neteja d’aquestes àrees.

L’agent cívic també vetlla per la promoció del civisme i prevenir els comportaments que perjudiquen l’espai públic. Un dels principals objectius és buscar la conscienciació per a una bona convivència i advertir a la ciutadania davant de conductes incíviques.

A més, realitzarà visites a habitatges plurifamiliars on es detecti que no s’està separant bé els residus i l’orgànica, als habitatges on hagin deixat saques de recollida de restes vegetals al carrer sense tenir concertat un dia de recollida o aquells que fa temps que tenen una saca sense haver demanat la recollida.

Alhora també farà inspeccions a ubicacions on diàriament es troben bosses abandonades al voltant dels contenidors de paper, vidre i envasos.  I recordar les normes d’ús de les àrees d’emergència que només s’han d’utilitzar per part de particulars i quan no es poden acollir a l’horari de la recollida porta a porta.

La persona informadora anirà amb una armilla identificativa de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i portarà material informatiu per repartir.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Del 20 al 28 de novembre s’organitzen arreu d'Europa accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Els focus de l’edició d’enguany són les comunitats circulars i sostenibles, apel·lant al treball en xarxa de les comunitats locals en la prevenció de residus. Tornen les accions presencials, es reedita el portal català interactiu de recursos virtuals i s’estrenen nous capítols del ‘Fes-ho tu mateix!’

Notícia
Fotografia: Marta Amat /Rezero

Fotografia: Marta Amat /Rezero

En aquest 2021, Rezero ha volgut de nou visibilitzar les iniciatives que duen a la pràctica accions inspiradores i referents en la prevenció de residus i el consum responsable. Una feina, a vegades poc fomentada i visibilitzada, però amb un important impacte tan social com mediambiental.

Notícia

Palau-solità i Plegamans començarà el proper 13 de desembre la recollida porta a porta de les cinc fraccions de residus -fins ara només es feia la recollida de dues fraccions-. Aquest nou sistema serà més còmode, perquè no caldrà desplaçar-se fins els contenidors de reciclatge ja que el lliurament de les escombraries es farà davant de les cases dels veïns i veïnes, segons un calendari setmanal.

Butlletí