WWF/Adena edita una guia de butxaca
SOSTENIBLE
09/02/2008 - 00:00
L'organització ecologista WWF/Adena ha presentat a Barcelona, amb la publicació d'una guia de butxaca, la seva primera campanya per a un consum responsable de productes pesquers a l'estat.
WWF/Adena ha presentat a Barcelona, amb la publicació d'una guia de butxaca, la seva primera campanya per a un consum responsable de productes pesquers a l'estat. L'acte, celebrat en el Mercat de la Boqueria, ha comptat amb el suport del prestigiós cuiner Sergi Arola i ha finalitzat amb la degustació popular d'una paella de marisc sostenible. L'estat espanyol és un dels principals consumidors de peix del món (40 Kg./hab./any) i la principal potència pesquera d'Europa. 'No obstant això, --denuncia l'organització conservacionista--, cada vegada més espècies emblemàtiques desapareixen dels menús i es perden més llocs de treball en la pesca'.
Això, al seu entendre, es deu al fet que l'excessiu esforç pesquer, les pràctiques destructives i il·legals han eliminat el 90% de les tonyines del món i han dut a l'esgotament a més del 80% dels fons pesquers europeus. Amb el llançament de la campanya, que compta amb el suport de Sergi Arola, WWF/Adena pretén orientar a consumidors i comerciants en la compra de peix i marisc perquè augmenti l'aposta dels productes provinents de fonts sostenibles.
Igualment, WWF/Adena pretén estimular a les cadenes de comercialització, peixateries o restaurants que optin per oferir productes sostenibles.
Això, al seu entendre, es deu al fet que l'excessiu esforç pesquer, les pràctiques destructives i il·legals han eliminat el 90% de les tonyines del món i han dut a l'esgotament a més del 80% dels fons pesquers europeus. Amb el llançament de la campanya, que compta amb el suport de Sergi Arola, WWF/Adena pretén orientar a consumidors i comerciants en la compra de peix i marisc perquè augmenti l'aposta dels productes provinents de fonts sostenibles.
Igualment, WWF/Adena pretén estimular a les cadenes de comercialització, peixateries o restaurants que optin per oferir productes sostenibles.
Etiquetes: