L'exposició itinerant, cedida per la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia, explica, de manera molt entenedora, les característiques de la producció ecològica dels aliments i és una eina per a sensibilitzar sobre la necessitat de produir i consumir productes ecològics.
A través dels plafons informatius s'aprèn els fonaments de l'agricultura i la ramaderia ecològica, de la fabricació d'aliments ecològics elaborats, com reconèixer si un producte és ecològic i on trobar-los.
L'exposició incorpora dos jocs, adreçats a escolars, que permeten assimilar els continguts de l'exposició d'una manera lúdica i participativa. A través de preguntes i proves de mímica i de dibuix, l'alumnat es posa en el rol dels productors i les productores amb l'objectiu de vendre els seus productes. Saber com s'eviten les plagues i les malalties de les plantes en l'agricultura ecològica, per què les abelles i les marietes són important per a aquest tipus d'agricultura, com viuen els animals criats segons la ramaderia ecològica, per què els animals ecològics emmalalteixen menys que els convencionals o qui controla a Catalunya que es compleixin les normes perquè un producte sigui ecològic són exemples de les preguntes a respondre.
L'exposició s'ha pogut visitar a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal de Corbera de Llobregat entre el 17 i el 22 de setembre. Els seus visitants han copsat els beneficis que el consum de productes ecològics suposa, perquè són més saludables i ambientalment més sostenibles i, en el cas dels alumnes de l'escola Jaume Balmes, ha suposat entendre una mica millor la relació entre els projectes desenvolupats al centre: compostatge escolar i hort ecològic.