13/06/2005 - 00:00
La producció ecològica és, a Catalunya, una pràctica minoritària i sovint vista com una opció alimentària de difícil accés i que no tothom es pot permetre. Caldrà superar molts obstacles per arribar al desenvolupament que gaudeix en alguns països europeus o, sense anar tant lluny, altres territoris de l'Estat espanyol, com Andalusia, on l'aposta per la producció ecològica és força més important que a Catalunya. Amb aquesta sèrie, Sostenible us proposa un repàs als principals reptes d'aquest tipus d'agricultura més responsable.
1. Introducció
2. La fruita i la verdura
3. Carn ecològica a Catalunya: el pes dels Pirineus
4. El vi ecològic a Catalunya
5. El consum ecològic a casa nostra
6. Els falsos Bio
Informació d'utilitat
Normativa de producció ecològica de la Unió Europea
Estadístiques. Nombre hectàrees, productes i per províncies.
Secció de Producció Agroalimentària Ecològica al DARP
Agricultura ecològica al País Valencià
Agricultura ecològica al Ministeri d'Agricultura
Creixement agricultura biològica a l'estat espanyol
DARP. Producció agroalimentària ecològica
Registre mundial de casos de contaminació de transgèncis elaborat per Greenpeace i GeneWatch
Ecomerco: portal per a productors i consumidors de productes ecològics
Organismes
Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE)
Federació Internacional de Moviments d'Agricultura Orgànica
Secció d'Agricultura ecològica a Unió de Pagesos
Amics de l'Escola Agrària de Manresa
Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica
Escola Agrària d'Amposta
Cites / activitats
Fira Biocultura (del 6 al 9 de maig)
Ecoviure
Mercolleida
Agricultura ecològica a Biocultura