Sant Cugat reclama un nou protocol climàtic mundial

Font: Ajuntament de Sant Cugat
18/01/2016 - 00:00

Entre altres, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici i incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis

Sant Cugat referma el seu compromís amb el medi ambient i la seva lluita contra el canvi climàtic aprovant un paquet de mesures per limitar la contaminació i l'emsissió de gasos contaminants, segons la moció institucional a què s'han sumat totes les formacions polítiques. Dins d'aquestes actuacions, que s'emmarquen en de la 21a Conferència de les Parts sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides, recentment celebrada a París, l'Ajuntament s'obliga a diverses accions. En aquest sentit, l'Ajuntament completarà la xarxa de carrils bici, incrementarà el nombre de punts de càrrega per a vehicles propis, incorporarà busos elèctrics amb emissions zero que s'ajustaran als recorreguts utilitzant les estacions dels FGC com a nodes i mantindrà i incrementarà els avantatges fiscals i ambientals lligats a la mobilitat sostenible de particulars.

El consistori també es compromet a desenvolupar noves accions que vagin en la línia dels compromisos adoptats a la Cimera, i facilitin que Sant Cugat contribueixi a la seva consecució en polítiques d'estalvi energètic en l'enllumenat; en la reducció d'emissions de CO₂ i en el consum energètic en edificis públics, industrials, comercials i domèstics, fomentant la rehabilitació energètica. Tot això, té la voluntat d'incentivar la màxima certificació energètica en les construccions i formar en eficiència energètica, sobretot en famílies que pateixen pobresa energètica i en l'aprofitament de la biomassa, entre altres. A més, la ciutat es postularà per formar part de la Xarxa de Ciutats Resilients.

Relacionats

Article

L’objectiu és mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució.

Article

Sant Cugat s'ha sotmès a un estudi mediambiental per avaluar la qualitat ambiental de l'aire urbà. Els resultats, que determinen que la ciutat és la tercera d'Espanya amb més arbres per persona, s'han exposat en una de les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable que organitza l'Ajuntament amb col·laboració amb diversos especialistes en la matèria. D'aquesta manera, s'ha donat a conèixer que, després d'una anàlisi científica duta a terme per la Universitat de Sevilla amb ajuda del laboratori ILERSAP, el nombre d'arbres que figuren al nucli urbà de Sant Cugat influeix positivament en la qualitat de vida dels ciutadans.

Acte
16/03/2022 - 00:00
Sant Cugat del Vallès

Butlletí