L'inici de curs a Sant Sadurní va començar amb un altre pas endavant a favor del reciclatge i el medi ambient. Tres de les quatre escoles del municipi van adherir-se al projecte promogut per Nou Verd d'OLIABIO, que té com a objectiu gestionar la recollida de l'oli vegetal usat als domicilis de les famílies dels alumnes.
Els més de 1.200 alumnes que participen en aquest projecte, reben, després de fer un taller adaptat per a cada grup d'edat, un dipòsit de plàstic que s'emporten a casa i el retornen un cop l'han omplert amb les restes d'oli vegetal usat en els seus domicilis. Un cop retornat, se'ls facilita un pot net per repetir el procés. Els treballadors de Nou Verd són els encarregats de fer-ne la recollida per al posterior procés de reciclatge per transformar l'oli usat en biodièsel com a combustible de transport.
Aquest 20 de gener, l'alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell, i Juli Silvestre en representació de Nou Verd van signar un conveni en què l'Ajuntament de Sant Sadurní es compromet a col·laborar econòmicament assumint la totalitat del cost de l'adquisició dels contenidors i dels dipòsits, "clakis", per les famílies de les escoles, que ha suposat un impuls important per a l'adhesió de les escoles al projecte. Amb aquest fet, el municipi de Sant Sadurní, per mitjà de la regidoria de Medi Ambient, dóna continuïtat a les seves polítiques a favor del reciclatge.
L'any passat a l'Alt Penedès, d'OLIABO va aconseguir generar 5.301 litres de biodièsel i va suposar un estalvi en emissions de CO2 de 6.944,31 kg. A més, amb aquesta recollida es van poder estalviar 12.987,45 euros en depuració d'aigua. Es calcula que per cada litre d'oli que s'aboca a l'aigüera, es contaminen mil litres d'aigua. Per tant, segons aquestes xifres, gràcies al projecte es va evitar la contaminació de 5.301.000 litres d'aigua.
Nou Verd és una cooperativa d'iniciativa social, reconeguda com a Centre Especial de Treball per la Generalitat de Catalunya, objectiu de la qual és oferir oportunitats laborals i formatives a persones amb discapacitat, especialment amb diagnòstic de salut mental, mitjançant la gestió de serveis i activitats productives, en el marc d'un acompanyament sociolaboral personalitzat i en xarxa amb altres agents socials i econòmics del territori.
Adjunt | Mida |
---|---|
conveniolis3.jpg | 144.1 KB |