Sense restricció d’aigua a Vacarisses

Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua
13/06/2022 - 20:19

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

D’aquesta manera, el municipi torna a la normalitat en el subministrament del servei. Fa un dies, l’Ajuntament informava que havia realitzat ajustos tècnics per estabilitzar el bombeig d’aigua als dos pous principals del municipi, a Can Serra i a Torreblanca I. Quant als possibles pous d’El Palà, fonts municipals també van explicar que un cop fetes les prospeccions, s’estaven analitzant els resultats i estudiant “la manera més ràpida” de poder-los connectar a la xarxa municipal d’aigua, en el cas que poguessin oferir un cabal considerable. Així mateix, ha augmentat l’aportació d’aigua per part de Mina, Aigües de Terrassa. De la mateixa manera, s’ha engegat el projecte de connexió d’aigua en alta des de Viladecavalls. La setmana passada hi va haver una trobada amb totes les administracions implicades i d’aquí a unes setmanes se’n convocarà una altra per continuar avançant-hi.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

En el context actual d’extrema sequera l'Ajuntament de Vacarisses ha informat que aquesta acció se sanciona amb una multa econòmica.

Notícia

Després de sis setmanes de subministrament normalitzat, l’Ajuntament dona per finalitzades les mesures que es va veure obligat a imposar el passat mes de maig

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Butlletí