Setmana Bio 2019: Obert el període per als organitzadors d'activitats

Font: Generalitat de Catalunya

28/06/2019 - 11:29

La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que en l’edició 2019 se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, és un esdeveniment que aplegarà tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. l programa d’activitats serà molt variat i la seva proposta i organització anirà a càrrec de qualsevol persona o entitat interessada en aquest objectiu

Al llarg d’aquest darrer quart de segle, el sector ecològic a Catalunya ha mantingut una trajectòria sempre creixent i ha mostrat un dinamisme i una capacitat d’innovació contínua. Del 1995 al 2018, la superfície certificada en producció ecològica s’ha multiplicat per 42 i ha passat de les 5.000 a les 210.000 hectàrees. En aquest mateix període, el nombre d’operadors de productes ecològics ha passat de 236 a 3.859. Durant el 2018, els operadors inscrits i la superfície de producció ecològica han augmentat un 8,92% i un  5,02% en relació a l’any anterior i pel que fa el creixement de facturacions del sector ecològic català del darrer exercici econòmic comptabilitzat (2017) ha estat del 20,98%, arribant als 584,77 milions d’euros de volum facturat.
 
Per tal de continuar fomentant la Producció Ecològica a casa nostra, del 19 al 27 d’octubre se celebrarà la setena edició de la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, un esdeveniment impulsat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació, i Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb l’Associació Vida Sana.
 
Totes les persones i entitats interessades en la producció i l’alimentació ecològica poden organitzar activitats per a nodrir el programa de la Setmana Bio i donar-se a conèixer entre la població, sempre dins de l’objectiu global d’informar i difondre la producció i alimentació ecològica. Per a facilitar l’organització, les activitats del programa s’agrupen en 5 famílies:
·         Visites a operadors ecològics
·         Activitats comercials
·         Activitats de divulgació
·         Activitats Gastronòmiques 
·         Setmana Bio a l’Escola
 
L’objectiu és que els productors i elaboradors de productes ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, escoles i centres docents, biblioteques, restaurants, minoristes, grans superfícies, etcètera, puguin organitzar aquella activitat que millor s’adeqüi a les seves necessitats i als objectius generals de la Setmana Bio.
 
Totes les activitats relacionades amb la comunitat educativa s’agruparan en la ‘Setmana Bio a l’escola’, que tindrà com a objectiu donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològiques a la comunitat educativa, tant a l’alumnat com a les famílies. Durant la Setmana Bio també es lliurarà els guardons del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica de l’edició d’enguany.
 
La Setmana Bio disposa d’una plataforma web, setmanabio.cat, que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l’experiència, tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa.
 
Totes les persones i entitats interessades a organitzar activitats en el programa poden fer-ho a través de la pàgina web setmanabio.cat, que des d’ahir, 26 de juny, ja permet l’entrada de propostes al programa, i el termini s’allargarà fins el proper 30 de setembre. En la pàgina hom hi pot trobar tota la informació relativa als diferents tipus d’activitats que es poden organitzar, les condicions i el formulari d’inscripció, així com el material gràfic que es pot descarregar i utilitzar per a la promoció i senyalització de les activitats.

 

 

Relacionats

Article

Girona lidera un conveni pioner per avançar en la implementació de polítiques públiques innovadores en matèria de transició ecosocial i postcreixement. Les associacions Research and Degrowth International, Dark Matter Labs i la Universitat de Girona aplicaran les seves investigacions a la ciutat per tal que esdevingui més resilient i adaptada al canvi climàtic a mig i llarg termini.​

Butlletí