S'inicia a Manlleu el curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic'

Font: Ajuntament de Manlleu
24/11/2011 - 00:00

En els últims anys l'interès per l'horticultura ecològica ha anat creixent i en aquest marc, l'Ajuntament de Manlleu ha anat impulsant i desenvolupant projectes diversos. També, en les sessions de treball de la xarxa d'escoles de Manlleu per la sostenibilitat, va sorgir l'interès de les escoles de treballar el tema de l'hort. Alguns centres ja tenen actualment un hort funcionant, i la resta, durant aquest curs, està previst que puguin començar-lo.

Per tant, el principal objectiu del curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic' és facilitar la formació dels equips docents per posar en marxa, organitzar i gestionar el seu hort ecològic com a acció d'educació per la sostenibilitat.

A més dels continguts de caire més tècnics, també es donaran les eines necessàries per a introduir l'hort dins del currículum escolar de manera transversal, per integrar-lo en la gestió ambiental de l'escola i l'alimentació dels escolars i per utilitzar-lo com una eina d'intercanvi i contacte entre els membres de la comunitat educativa.

El curs 'L'hort ecològic com a recurs pedagògic' està organitzat conjuntament per l'OPE, el programa CON-EIX i la cooperativa Sambucus i està inclòs dins del Programa de Formació de Zona (PFZ) del Departament d'Ensenyament. S'adreça al professorat de Manlleu i abasta tots els nivells, des d'escoles bressol fins a secundària.

Té una durada de set sessions, de dues hores cada una. Aquestes es desenvolupen al llarg de tot el curs, de novembre a maig, per tal d'adaptar les sessions pràctiques al cicle de cultiu de l'hort. La primera sessió es va fer el dimarts 15 de novembre, a la tarda, a l'escola Pompeu Fabra.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Manlleu72.11 KB

Relacionats

Notícia

Des del divendres 28 d'octubre, durant tot el cap de setmana i fins el dilluns 31 d'octubre s'han anat retirant tots els contenidors de recollida de residus de Manlleu, i l'1 de novembre ha començat el nou servei de recollida selectiva porta a porta.

Notícia

L'Ajuntament de Manlleu ha començat a repartir a la ciutadania els kits que hauran de fer servir a la recollida del porta a porta. Els veïns tenen temps fins al 29 d'octubre per passar pel punt de donació.

Acte
18/09/2022 - 10:00
Museu del Ter

Butlletí