Territori i Sostenibilitat crea un consell d'experts per millorar la qualitat de l'aire

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

11/04/2011 - 00:00
El departament de Territori i Sostenibilitat crea un consell d'experts que assessora el Govern en la redacció d'un nou pla d'actuació per millorar la qualitat de l'aire a Catalunya i sobretot a l'àrea Metropolitana de Barcelona.

Els grups de treball estan formats per tècnics de les diferents administracions que participen en el Consell Rector i representants d'associacions empresarials, associacions de transportistes, entitats que promouen l'ús del transport públic i representants dels municipis afectats.

L'objectiu és definir un seguit de mesures concretes que permetin la redacció d'un nou pla tècnicament viable i econòmicament possible, que permeti millorar la qualitat de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquest nou pla s'aprovarà durant el segon semestre de 2011.

A finals del mes de març es va constituir el consell d'experts com un òrgan multidisciplinar format per persones de gran prestigi del món de la salut, la mobilitat i la qualitat de l'aire. El consell té la missió d'assessorar l'administració i valorar les mesures proposades pels diferents grups de treballs sorgits de la Comissió Rectora del Pla d'Actuació per a la Millora de la Qualitat de l'Aire.

Relacionats

Article
El documental "Something in the air" examina l’element més essencial per a la nostra supervivència, mostrant què hi ha a l’aire que respirem, els efectes que té sobre el nostre cos i com les noves tecnologies i un públic motivat canvien l’equació per millorar.
Opinió

Les ciutats són l’escenari del repte social, ambiental i econòmic que suposa la mobilitat sostenible. És el moment d’aplicar noves fórmules com l’ús compartit de vehicles, el foment de la bicicleta, els desplaçaments a peu o models urbanístics com les superilles; i també de promoure eixos verds i transports col·lectius electrificats.

Butlletí