Tordera continua apostant per la lluita biològica contra les plagues a l'arbrat públic

13/09/2021 - 09:03

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics.

La regidoria d'Obres i Serveis, conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient, es continua treballant per cuidar els parcs i jardins del municipi i fer-ho de la manera més sostenible possible amb l'entorn, tant amb l'ús de productes fitosanitaris com amb altres mesures de caràcter biològic. En aquest cas, coincidint amb els mesos d'estiu, el departament de jardineria va instal·lar capses a l'arbrat per introduir espècies d'insectes depredadors que eliminen els paràsits que afecten els arbres i plantes.  Aquest tactament, anomenat "Anthocoris nemoralis", ja s'està aplicant als arbres del parc Prudenci Bertrana i del parc de la Sardana, i serveix per lluitar contra l'insecte tigre del plàtan (Cortyucha ciliata) que afecta directament aquesta espècie d'arbrat.

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics. En aquest sentit, durant els últims anys, d'acord amb els agents socials del municipi, s'han impulsat accions com les instal·lacions de caixes niu d'espècies insectívores i hotels d'insectes, l'ús de productes fitosanitaris als espais i jardins públics o la plantació d'espècies de flors i plantes autòctones i sostenibles amb l'entorn.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Els patis de les escoles Sinera, Maragall i l'escola bressol Els Colors han viscut una transformació verda gràcies a la plantació de centenars d’arbres, arbustos i plantes aromàtiques. Aquesta acció forma part de l’estratègia municipal “Naturalitza’t Arenys”, que busca naturalitzar els espais urbans, augmentar la biodiversitat i adaptar l’entorn al canvi climàtic.

Notícia

Mataró ha acollit la 39a edició de l’exposició de bolets del Maresme que renova el seu compromís de divulgació, sinó que també s’adapta a la nova realitat del canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat, connectant tradició i innovació en benefici del patrimoni natural.

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Butlletí