Tordera continua apostant per la lluita biològica contra les plagues a l'arbrat públic

13/09/2021 - 09:03

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics.

La regidoria d'Obres i Serveis, conjuntament amb l'Àrea de Medi Ambient, es continua treballant per cuidar els parcs i jardins del municipi i fer-ho de la manera més sostenible possible amb l'entorn, tant amb l'ús de productes fitosanitaris com amb altres mesures de caràcter biològic. En aquest cas, coincidint amb els mesos d'estiu, el departament de jardineria va instal·lar capses a l'arbrat per introduir espècies d'insectes depredadors que eliminen els paràsits que afecten els arbres i plantes.  Aquest tactament, anomenat "Anthocoris nemoralis", ja s'està aplicant als arbres del parc Prudenci Bertrana i del parc de la Sardana, i serveix per lluitar contra l'insecte tigre del plàtan (Cortyucha ciliata) que afecta directament aquesta espècie d'arbrat.

Tordera forma part des del 2014 de la campanya "Som lo que sembrem" , pel qual  es compromet com a poble en defensa de la salut pública i el medi ambient; dur a terme pràctiques alternatives de jardineria, manteniment de parcs i jardins, marges de camins i vials i arbrat públic, fonamentades totes elles en l'ús de productes biològics. En aquest sentit, durant els últims anys, d'acord amb els agents socials del municipi, s'han impulsat accions com les instal·lacions de caixes niu d'espècies insectívores i hotels d'insectes, l'ús de productes fitosanitaris als espais i jardins públics o la plantació d'espècies de flors i plantes autòctones i sostenibles amb l'entorn.


 

Municipis: 

Relacionats

Article

La secció de parcs i jardins de l’ajuntament de Pineda de Mar ha començat la plantació i sembra d’espècies vegetals als escocells dels carrers de Pineda.

Notícia

La proposta inclou una naturalització dels espais verds públics i el foment i protecció de les espècies autòctones i de la biodiversitat en la naturalització dels escocells dels arbres i en la transformació de gespes a prades naturals. També preveu una reducció del consum d'aigua destinat al reg d'aquests espais.

Notícia
Imatge d'arxiu del corriol camanegra. Foto: Enric Badosa.

Imatge d'arxiu del corriol camanegra. Foto: Enric Badosa.

El corriol camanegre ha nidificat a la desembocadura de la Tordera després de dècades. A més, la psammòfila capironat marí, una espècie considerada en extinció, ha germinat a la zona protegida. Les mesures de gestió i protecció de l’espai han afavorit que aquestes dues espècies de fauna i flora recuperin espais a la zona de Malgrat de Mar.

Butlletí