Torredembarra estalvia aigua a les seves platges

L’Ajuntament de Torredembarra dissenya una campanya de conscienciació per reduir el consum d’aigua de les dutxes d'algunes de les seves platges
Font: Ajuntament de Torredembarra
06/07/2012 - 00:00

L'entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció de Catalunya, conjuntament amb l'Ajuntament de Torredembarra, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat va iniciar el passat dimarts, 3 de juliol, una campanya de conscienciació per promoure l'estalvi d'aigua de les dutxes de les platges fins el dia 28 de juliol

El consum d'aigua a les dutxes de les platges de Torredembarra representa el 7,01% del consum d'aigua dels equipaments municipals, que l'any 2011 va ser de 28.635m3. Aquesta dada no és menyspreable; i per això, l'Ajuntament aposta per conscienciar a la ciutadania per reduir el consum específic a les platges. L'any 2007 ja es va realitzar una campanya a les platges de Torredembarra, destinada a la ciutadania, on es van dotar de mecanismes estalviadors la totalitat dels capçals de dutxa.

Enguany, a Torredembarra, vila pionera en campanyes d'estalvi i ús eficient de l'aigua, el GETE-Ecologistes en Acció ha dissenyat una campanya de conscienciació consistent a informar, a peu de dutxa i rentapeus, als usuaris d'aquests servei de la necessitat d'usar l'aigua de manera responsable.

Aquesta campanya s'inscriu en la iniciativa "La Xarxa estalvia aigua" que promouen conjuntament La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, la Diputació de Barcelona i l'Agència Catalana de l'Aigua.

La campanya, que serà realitzada per l'equip d'educació ambiental del GETE-Ecologiestes en Acció, compren diverses accions:

  • Revisió del consum d'aigua de cada dutxa per a la seva optimització.
  • Càlcul del temps que les persones destinen a cada dutxa.
  • Càlcul del percentatge de persones presents a la platja que es dutxen i quants cops al dia.
  • Anàlisi de la preferència entre dutxa i rentapeus.
  • Realització d'un enquesta sobre els usos de l'aigua i el servei de dutxes a la  platja.

Als usuaris que col·laboren en la campanya, bé sigui participant en el cronometratge de la seva dutxa o responent a les preguntes dels monitors/es, se'ls lliurarà un fulletó informatiu amb consells de bones pràctiques a la platja i sobre l'ús de les dutxes i un  difusor per poder fer el canvi del convencional a l'estalviador.

La campanya de sensibilització es desenvoluparà a les platges de la Paella, del Barri Marítim i d'Els Muntanyans. Un dels principals objectius és aconseguir una disminució del consum d'aigua de les dutxes per sota del 17% del consum total dels punts de subministrament municipal calculat l'any 2011.

Es preveu lliurar 500 mecanismes d'estalvi de consum i fulletons, que és el material que l'ACA i la Xarxa de Ciutats i Pobles ha posat al servei de l'Ajuntament de Torredembarra.

 

 

 

Més informació sobre la campanya a l'especial:
'La Xarxa estalvia aigua', campanya per fomentar el consum hídric responsable a més de 50 municipis

 

Més informació:
https://www.facebook.com/Estalviaigua
http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua
http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

 

 

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon Font: eltotdigital.com33.82 KB

Relacionats

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Notícia

Els alcaldes de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt han signat el conveni amb Onaigua, l'empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca.

 

 

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Butlletí