Torredembarra innova a nivell ambiental instal·lant dutxes ecològiques a la seves platges

La primera dutxa de platja ecològica a Europa que funciona amb aigua de mar ha estat instal·lada aquest estiu a Torredembarra
Font: Ajuntament de Torredembarra
11/07/2012 - 00:00

Torredembarra ha estat l'escenari de la presentació de la primera dutxa a Europa que funciona amb aigua de mar dins del marc de la campanya de conscienciació per promoure l'estalvi d'aigua de les dutxes de les platges que l'entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció de Catalunya, conjuntament amb l'Ajuntament de Torredembarra, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat està desenvolupant a Torredembarra.

Aquest model de dutxa ecològica, fabricada amb material reciclable no precisa d'instal·lació elèctrica ni connexió a xarxa d'abastament d'aigua i funciona amb aigua de mar que capta del freàtic. La succió de l'aigua de mar que s'infiltra dins la sorra es realitza manualment i cada acció comporta l'extracció de 2 litres d'aigua amb una salinitat més baixa que la del mar.

L'objectiu principal d'aquesta instal·lació es nodrir d'aigua a les persones que empren la dutxa com a element de refresc, mantenint-se els rentapeus en la sortida dels accessos, per treure's la sorra, que és el principal ús que actualment tenen les dutxes a peu del passeig marítim. Fins a un total de 4 dutxes estaran instal·lades durant tota la temporada de bany a les platges de la Paella i Baix a Mar. Cada nit seran desmuntades i guardades per evitar vandalisme.

Els i les monitores del GETE-Ecologistes en Acció de Catalunya inclouran aquests models en la campanya de conscienciació que estan duent a terme a peu de dutxa de dilluns a divendres per comprovar l'ús que se'n fa de les mateixes, calcular l'estalvi d'aigua que el seu ús representa, i copsar les opinions de les persones usuàries de les mateixes. El resultats d'aquest estudi es faran públic a finals de la temporada d'estiu. Les monitores del GETE-Ecologistes en Acció presents aquest matí en la presentació, han recordat que les dutxes de les platges a Torredembarra consumeixen el 17% del total de l'aigua pública del municipi i que l'objectiu està en disminuir aquesta quantitat per demostrar, un cop més, que les accions racionals i imaginatives, combinades, i dutes a terme en tot el litoral de Tarragona  podrien evitar l'ús de l'aigua de l'Ebre que actualment es transvasa per nodrir d'aigua a aquestes poblacions.

El regidor de Platges i Medi Ambient, present a l'acte ha manifestat la seva satisfacció per la instal·lació d'aquestes dutxes, facilitades gratuïtament per l'empresa Beach Trotters, també presents en l'acte, i la seva incorporació dins la Campanya de conscienciació. A més, ha manifestat que aquest tipus d'actuacions, que representen la incorporació de criteris de sostenibilitat a les platges de Torredembarra, encaixa perfectament dins del programa "Platges intel·ligents" .

 

Més informació:

Notícia: Torredembarra estalvia aigua a les seves platges

http://www.diba.cat/web/xarxasost/estalviaigua

https://www.facebook.com/Estalviaigua

http://twitter.com/#!/search/estalviaigua

Canal de vídeo Youtube

 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia
Les proves realitzades per l’Ajuntament els darrers dies permeten suspendre temporalment les restriccions en el subministrament d’aigua

L’Ajuntament de Vacarisses ha suspès les restriccions en el subministrament d’aigua. Segons ha afirmat el consistori, la mesura s’ha pres després de les proves realitzades per l’Ajuntament en els darrers dies. Fonts municipals han afegit que aquesta situació es podrà mantenir si continuen funcionant les mesures preses fins ara, “així com un consum moderat d’aigua”.

Notícia

Els alcaldes de Torelló, Balenyà, Sant Julià de Vilatorta, Sant Vicenç de Torelló, El Brull i Sobremunt han signat el conveni amb Onaigua, l'empresa pública creada pel Consell Comarcal d’Osona per tal d’oferir els serveis d’abastament d’aigua en baixa, clavegueram i drenatge urbà als municipis de la comarca.

 

 

Entrevista

Sense cap mena de dubte, l’estrès hídric a Catalunya s’incrementarà degut al canvi climàtic, amb aquesta certesa parlem amb Xavier Latorre, president del Comitè Organitzador del IV Congrés de l’aigua a Catalunya celebrat recentment. Amb aquesta conversa, arrel del Dia Internacional de l'Aigua, celebrat aquest 22 de març, volem analitzar la situació i perspectives de futur de l'aigua a Catalunya i tenir claredat respecte als reptes i solucions per tenir un abastiment segur i de qualitat, davant la perspectiva d’un canvi global accelerat que demana noves maneres de gestionar aquest recurs vital per la vida, i davant el que Latorre anomena una inmmediata nova edició de la guerra de l'aigua a nivell mundial. 

Butlletí