Torredembarra veu reconeguda la seva tasca en gestió integral del litoral

Les platges de Torredembarra reben 5 distincions “Bandera blava” que corresponen a 3 platges, a un "Centre Blau", Cal Bofill; i a un “Sender Blau”
Font: Ajuntament de Torredembarra
21/06/2012 - 00:00

El passat 7 de juny, les platges de Torredembarra van guanyar la totalitat de distincions de "Bandera Blava" a les que s'optava aquesta temporada.

La Distinció Bandera Blava l'atorga, cada any, ADEAC/Fee, una associació sense ànim de lucre que desenvolupa el programa de "Bandera Blava" a Espanya, en el qual es fonamenten les candidatures amb criteris de desenvolupament sostenible, informació i educació ambiental a les platges, ports i centres educatius.

L'any 2008 es va perdre aquesta distinció per a la platja de Muntanyans. Des de llavors només s'han anat presentant dues candidatures a bandera blava a Torredembarra: una per la platja de la Paella i l'altra per la platja del Barri Marítim. Enguany, s'han presentat les tres candidatures havent obtingut la distinció per a les tres. De les 37 platges de que han obtingut Bandera Blava a Tarragona, de 16 municipis, 3 són les de Torredembarra.

A més a més, Torredembarra també ha obtingut el guardó Centre Bandera Blava "Cal Bofill", Centre d'activitats mediambientals de l'Ajuntament de Torredembarra, ja que reuneix els requisits de centre de visitants i aula de natura requerits i per que inclou entre els seus objectius i activitats l'educació ambiental relacionada amb els ecosistemes litorals i el desenvolupament sostenible.

Amb aquest ja són 3 els centres Bandera Blava a Tarragona. Cal Bofill, veu reconegut d'aquesta manera i per primer cop la seva activitat mediambiental i el fet de ser el centre que concentra les activitats mediambientals del municipi. Cal destacar que a Catalunya només hi ha 6 centres amb aquesta distinció.

Finalment, també s'ha aconseguit un cinquè guardó, el Sender Blau, que té per objectiu premiar als ajuntaments que s'han esforçat per mantenir i recuperar antics senders i camins naturals, adaptant els seus traçats per transformar-los en valuosos recursos per a la realització d'activitats recreatives, esportives, turístiques i d'educació ambiental. Amb aquest guardó, ADEAC-Fee pretén contribuir de forma significativa a la gestió integrada i al desenvolupament sostenible de les zones litorals mitjançant el compliment, per part de les corporacions locals, d'uns criteris de qualitat que garanteixin la preservació i millora de les condicions ambientals existents; la seguretat i facilitat d'ús per als visitants, i la divulgació dels valors naturals, històrics, culturals i etnogràfics que conformen el nostre patrimoni litoral en forma d'un sender que té el seu inici en una platja amb Bandera blava, en concret, la del Barri Marítim; circula per un espai natural i platja també Bandera Blava, la dels Muntanyans; i utilitza el Centre Bandera Blava "Cal Bofill" com a lloc d'inici i centre de interpretació. Aquest "Sender blau" és un dels dos que hi ha a Tarragona i un dels tres que hi ha a tota Catalunya.

 

AdjuntMida
Image icon Bandera blava (ADEAC/Fee)5.98 KB

Relacionats

Notícia

El ple municipal de l’Ajuntament d’Avià ha aprovat una ordenança per regular l’accés i l’ús públic del medi natural. Es regulen accions com aparcar en camins rurals, abandonar deixalles, fer malbé zones de cultiu o molestar els animals.

Notícia

El passat 22 de juliol de 2021, el Consell Comarcal d’Osona va constituir la Comissió Consultiva de l’Accés Motoritzat al Medi Natural de la comarca d’Osona”, la primera de Catalunya.

Butlletí