Torrelles s’adhereix al Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica

Font: Ajuntament de Torrelles de Llobregat
08/01/2016 - 00:00
L'Ajuntament atendrà les sol·licituds dels veïns que no puguin fer front al pagament dels subministres i en valorarà la situació per evitar-ne els tall.

L'Ajuntament de Torrelles de Llobregat ha estat el darrer en adherir-se al Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica, que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb l'objectiu d'evitar els talls en els subministraments energètics i d'aigua per falta de recursos econòmics. El projecte té un pressupost de 5 milions d'euros i s'acabarà quan s'hagi esgotat la quantitat destinada.

D'aquesta manera, el mateix consistori torrellenc podrà atendre els veïns que no puguin fer front al pagament de les factures d'electricitat, aigua o gas, valorarà la seva situació i avisarà a les companyies corresponents sobre la resolució definitiva. En els casos aprovats, serà el mateix Ajuntament el que efectuï el pagament de les factures de subministres en un període inferior a 30 dies.

Per poder adherir-se al programa, cal complir algun dels tres requisits: tenir més de 60 anys i gaudir de la pensió mínima de jubilació, la incapacitat permanent, la viduïtat, el Seguro obligatorio de vejez e invalidez, la pensió no contributiva de jubilació o la pensió no contributiva d'invalidesa; que tots els membres de la unitat familiar es trobin en situació d'atur, o no superar els ingressos bruts anuals establerts pel Govern per accedir al bo social.

Relacionats

Notícia

Les propostes queden recollides en diverses instal·lacions que es poden veure al Centre Cívic El Roure i al passeig de l'Església, així com en altres equipaments i espais públics del municipi. Els consellers i les conselleres les han traslladat al govern municipal en l'acte de cloenda del curs del Consell Municipal d'Infants. 

Article

L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de CO2 gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

Article

L'Ajuntament de Cervelló ha iniciat el projecte Urban Art projecte Natura Urban per acostar la natura i el patrimoni local al carrer Major, la zona més urbana del municipi, a través de l'art.

Butlletí