Font: Ajuntament de Barcelona
Tres edificis d’habitatges públics, dotacionals i protegits seran els primers amb instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum compartit de Barcelona. Aquestes instal·lacions de generació d’energia renovable i local fomenten l’estalvi energètic i maximitzen l’aprofitament de l’energia generada.
Les instal·lacions fotovoltaiques que tindran les cobertes dels edificis de les tres promocions d’habitatge públic protegit de Barcelona seran les primeres on la comunitat de veïns es proveirà de l’energia solar generada a l’edifici. L’energia es repartirà entre els diferents habitatges i també cobrirà els espais d’ús comú, com l’enllumenat de l’escala i dels ascensors.
En concret, una de les promocions que es licitarà es construirà al carrer de Lluís Borrassà, al districte de Sant Martí. Serà un edifici amb 54 habitatges públics de lloguer assequible i 14 places d’aparcament, i la planta baixa serà un equipament esportiu. Al mateix districte es preveu construir un edifici al carrer de Puigcerdà destinat a habitatge tutelat per a gent gran. L’edifici disposarà de 48 estatges individuals i d’espais comuns, i la planta baixa serà un casal per a la gent gran del barri.
La tercera promoció prevista es construirà a l’avinguda d’Escolapi Càncer, al districte de Nou Barris. Serà un edifici de cinc plantes amb 47 habitatges de lloguer protegit i 22 places d’aparcament.
Foment de l’autoconsum energètic
El foment de la generació d’energia renovable i local en edificis d’habitatges és una de les línies d’actuació de l’Ajuntament de Barcelona recollides en la Mesura de govern “Transició cap a la sobirania energètica”, aprovada el juliol del 2016. En els edificis de propietat horitzontal, les instal·lacions de generació d’energia solar amb autoconsum compartit per la comunitat de veïns són una opció a l’abast del veïnat per autogenerar i consumir energia solar.
Podeu saber més sobre autoconsum elèctric al nostre especial: Reial Decret 244/2019 d’Autoconsum Elèctric