Un grup de científics estudia la implantació d'aigua regenerada a l'AMB

Font: Nació Sabadell

23/11/2018 - 13:24

Un grup de científics s'ha reunit aquest dimecres per primera vegada per estudiar la implantació d'aigua regenerada de manera "estable i estructural" a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) els pròxims anys, quan aquest recurs podria convertir-se en el 25% del total subministrat, equivalents a 60 camps de futbol.

Ho han anunciat en roda de premsa els secretaris de Medi Ambient i de Salut de la Generalitat, Marta Subirà i Joan Guix, respectivament, acompanyats del vicepresident de Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Eloi Badia, després de presidir la primera trobada.

Malgrat no albirar un període de sequera extrema, Generalitat i AMB s'han conjurat per tirar endavant amb el mandat d'aconseguir aportar aigua regenerada que, després de passar per la potabilitzadora i la desembocadura del Llobregat, podria arribar a les llars de forma continuada, i no només en episodis d'emergència com està previst.

En l'actualitat, s'activa aquesta aigua regenerada per frenar la intrusió salina a la desembocadura del Llobregat, i per tal de garantir la qualitat dels aqüífers de la part baixa del riu, ha explicat Subirà, que ha recordat en cas que els embassaments es trobin entre el 35% i el 70% aquestes aportacions han de servir per a usos agrícoles, lúdics, industrials i ambientals.

Subirà ha parlat de la necessitat de comptar amb aquest recurs de forma complementària i més estable, especialment tenint en compte l'acord de la Taula del Ter que recull una explotació menor de l'aigua del riu gironí per a l'àrea barcelonina.

Les situacions de sequera són recurrents a Catalunya, on en els últims 40 anys s'han produït vuit situacions, cosa que els experts preveuen que s'agreugi en el futur com a conseqüència del canvi climàtic.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

El Ple Municipal ha aprovat inicialment el Pla Director d’Aigua Regenerada de Santa Perpètua de Mogoda, que suposarà un estalvi del 10% del consum d’aigua potable del municipi.

Article

La tecnologia emprada es basa en la injecció de CO2, un gas innocu, molt efectiu i que preserva la qualitat de les aigües freàtiques

Butlletí