Una parella de falcó pelegrí pon quatre ous al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

23/03/2020 - 14:22

Una parella de falcó pelegrí del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ha fet una posta de quatre ous, així ho ha pogut captar una de les càmeres que hi ha instal·lades en un dels nius habituals d’aquest espècia a l’espai natural. L’observació d’aquesta posta forma part del programa de seguiment de rapinyaires iniciat fa trenta anys, i que també inclou entre d’altres, el seguiment de l’estatus i l’èxit de la reproducció d’aus rapinyaires protegides dins el Pla de seguiment de paràmetres ecològics vigent a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Actualment, hi ha constància de tretze territoris que al llarg de tot aquest temps estan sent ocupats per parelles d’aquest falcònids, els més grans de l’espècie, d’uns 39-50 centímetres de llargària i uns 95-115 centímetres d'envergadura. Les càmeres es van instal·lar ara fa deu anys en una de les localitzacions que se sabia que s’ocupava recurrentment, per tal de poder seguir amb major detall la cria en un dels nius, una instal·lació que es va malmetre i ha estat reparada recentment. 

El seguiment de l’evolució del que està passant en aquest niu es pot seguir a través del canal de youtube  del falcó pelegrí al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac on també veure enregistraments d'anys anteriors d’individus de falcó pelegrí adults paixent dos dels polls, mentre els altres esperen el seu torn, el seu creixement i evolució o altres situacions com els polls exercitant les ales per tal d'emprendre, ben aviat, el vol.

El programa de seguiment de rapinyaires a la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona també inclou el canal Youtube de l'Àguila cuabarrada del Parc del Garraf i el canal Youtube de l'Astor del Parc de la Serralada Litoral.

Per a més informació podeu consultar Plans de seguiment i recerca Parc Natural Sant Llorenç del Munt i l'Obac


 

Categories: 

Relacionats

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Article

 

Ramaderes de Catalunya és una la xarxa de 60 pastores, de dones ramaderes, que volen reivindicar la ramaderia extensiva, la sobirania alimentària i el respecte al medi ambient. S'uneixen també per lluitar contra la discriminació que pateixen per ser dones en un treball culturalment associat al gènere masculí.

Article

Directori de comerços, mercats, restaurants i d'altres recursos que ofereixen productes d'alimentació sostenible i la possibilitat de consum de proximitat a la ciutat de Barcelona.

Butlletí