Del 16 al 24 de març Manlleu organitzarà diverses activitats adreçades a les escoles, a les empreses i a tota la ciutadania
Les activitats programades començaran aquest dissabte dia 16 de març al matí amb una plantada d'arbres de ribera a la platja del Dolcet i amb la narració del conte "Germà cel, germana àliga" a la Biblioteca Municipal - Espai Bisbe Morgades. A la tarda les associacions de veïns plantaran plantes aromàtiques a diferents punts de Manlleu, amb l'objectiu de millorar els barris (pel cas de Gràcia es farà l'endemà al matí coincidint amb la calçotada popular i al C.C. Frederica Montseny el dilluns).
Les activitats es reprendran el dilluns 18 de març al matí a l'arborètum on alumnes de diferents edats plantaran esqueixos i posaran de nou en marxa el viver d'arbres de ribera. L'objectiu és mantenir-los i aconseguir el màxim de supervivència perquè a 1-2 anys vista siguin arbres per poder trasplantar i millorar així les vores de riu.
El dimarts 19 de març, de 9 a 13h a la Deixalleria municipal, es farà la recollida de residus especials industrials adreçada a empreses (per participar-hi cal haver-ho comunicat prèviament). Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant, de forma que la seva correcta gestió garanteix el mínim impacte al medi. A la tarda, a les 15:30h la Secció Institut de Manlleu i l'associació de veïns del barri de l'Erm col·locaran unes plaques identificatives a l'arbrat de la plaça del Mercat Municipal i al Parc de l'Erm per poder conèixer l'espècie d'arbre i les seves principals característiques.
El dimecres 20 de març a les 19h al Museu del Ter s'explicaran les actuacions fetes durant els anys 2011 i 2012 en el marc del projecte "Riberes del Ter" i es signarà el nou conveni donant entrada a d'altres municipis. Aquest és un projecte supramunicipal (Torelló, Masies de Voltregà i Manlleu) de conservació i custòdia dels espais fluvials. Aquest acte està adreçat a ajuntaments però és també un acte obert a la ciutadania.
Ja per acabar, el dissabte 23 de març a les 10h del matí es farà el taller "Cuina de refetons - A casa no llencem res!", a l'Aula Mercat del Mercat Municipal, per aprendre a fer receptes a partir de menjar sobrant i prevenir així el malbaratament alimentari.
Del 16 de març i fins al 2 d'abril al Museu del Ter es podrà visitar l'exposició elaborada pel Consorci del Ter "Biodiversiter" sobre valors, problemàtiques i actuacions fetes per millorar el riu al Baix Ter.
En el marc de la Setmana Ambiental s'ofereix un gran ventall d'activitats i de recursos als centres escolars. Aquest any rebran materials per treballar els seus horts, es faran xerrades sobre com protegir i entendre els boscos per part dels agents forestals de la Generalitat, coneixeran millor l'Arborètum, faran visites a la Deixalleria municipal, a l'estació automàtica de vigilància i control de la qualitat de l'aire, a l'estació depuradora i a la planta de compostatge de Fervosa i també treballaran a l'aula o faran sortides a partir de diversos recursos pedagògics.
La Setmana ambiental de Manlleu està organitzada pel Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament i el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter. No obstant això, les activitats programades no haguessin estat possibles sense la col·laboració de: Xarxampa i Pla Educatiu d'Entorn; PQPI-PTT auxiliar de vivers i jardineria; Unnim BBVA i Unnim Caixa; Biblioteca municipal de Manlleu; Regidoria de Participació Ciutadana i totes les associacions de veïns; Casal Cívic Frederica Montseny; Xarxa d'Escoles de Manlleu per la Sostenibilitat; SOREA (AGBAR); Oficina de Promoció Econòmica (OPE) - Mercat municipal de Manlleu; Associació d'Empresaris de Manlleu (AEM)i Consorci del Ter.