Vic celebra la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Font: Ajuntament de Vic
17/11/2015 - 00:00

Del 20 al 29 de novembre, se celebra la 7a Setmana Europea de Prevenció de Residus. L'objectiu d'aquesta iniciativa és organitzar arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus i un any més Vic hi participa mitjançant l'organització de diverses activitats.

Les activitats a Vic comencen el divendres dia 20 amb la 2a edició del taller de cuina 'Aprofito el que em sobra', al Centre Cívic Montseny, d'11.00 h a 13.00 h, en el qual es donaran consells i receptes pràctiques per aprofitar aquells aliments que tenim a casa, a la nevera, i que encara es poden consumir, però que no se sap què fer-ne. Així, s'aprofiten uns aliments que en altres circumstàncies es llençarien a les deixalles. Amb aquest taller es pretén reduir el malbaratament alimentari. El taller és gratuït, però cal inscripció prèvia enviant un correu a mediambient@vic.cat o bé presencialment al mateix Centre Cívic.

El diumenge, dia 22 es celebra el 'Mercat de les 3R' a l'escola Andersen, de 10.00 h a 13.00 h, organitzat per l'AMPA del mateix centre. L'activitat consisteix en un mercat de segona mà, on es poden trobar tot tipus d'articles a bon preu, molts d'ells relacionats amb els nens i nenes.

El dijous, dia 26 tindrà lloc el '6è Mercat d'Intercanvi' entre escoles al recinte firal el Sucre. L'activitat es portarà a terme de 10.00 h a 12.00 h i consisteix en un mercat d'intercanvi on hi participen més de 350 nens i nenes de 3er o 4art de primària de les diferents escoles de la ciutat. Aquest mercat implica que els infants poden intercanviar objectes que porten (3 o 4) i que ja no necessiten, per d'altres que porten els seus companys. D'aquesta manera es reutilitzen i es dóna una segona vida als materials. Destaquem que aquesta activitat va guanyar al 2013, el 1er Premi Europeu de Prevenció de Residus en la categoria de centres educatius.

Vic està fent un treball intens en l'àmbit de la reducció de residus seguint el Pla Local de Prevenció de  Residus aprovat el 2011 pel ple municipal. Des d'aleshores, s'ha reduït la quantitat de deixalles que genera diàriament cada vigatà en prop de 0.44 kg, fent que la taxa de generació estigui en 421.83 kg/habitant/any.

Podeu trobar més informació sobre la prevenció de residus a www.mediambient.vic.cat/medi-ambient/residus/reduim-els-residus.

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon logo-setmana.jpg_1810791531.jpg88.73 KB

Relacionats

Notícia

Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua per veí, gràcies a la inversió en telegestió que es va fer. D'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.

Notícia

Una desena d’establiments estan adherits a la campanya “Suma’t al zero. Aquí no malbaratem” per revertir el 12% de malbaratament en la restauració

Notícia

S’acompanya a infants i famílies a adquirir bons hàbits alimentaris i a revertir el 58% de malbaratament alimentari registrat a les llars catalanes

Butlletí