Vic endega un servei de recollida de joguines electròniques a les escoles

La campanya consta de contenidors especials situats als centres i materials didàctics per treballar-los a l'aula
Font: Aj. Vic
02/12/2009 - 00:00

Vuit escoles de Vic s'han adherit a la campanya promoguda per l'ajuntament per a la recollida i reciclatge de joguines electròniques, que no poden llançar-se als contenidors de rebuig i s'han de tractar de manera especial. Dins del programa d'educació mediambiental adreçat a les escoles, la campanya es materialitza en uns contenidors especials que es situaran a les escoles i una explicació a les aules de com s'han de tractar aquestes joguines. La intenció és ampliar la conscienciació sobre el reciclatge i els residus especials que ja es treballa a les escoles. 

La campanya, que ha entrat en funcionament aquest 1 de desembre i s'allargarà fins el 22 de gener, implica que el consistori posa els mitjans tècnics de recollida i "són els delegats i delegades de cada curs els que expliquen la campanya a les aules", segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Mercè Vidal.

Les escoles adherides a la campanya treballaran amb els seus alumnes a les aules la problemàtica d'aquests residus mitjançant unes fitxes didàctiques, vídeos i altres materials, informaran a les famílies de la campanya i recolliran  aquestes joguines en els contenidors específics que ha subministrat la Fundació ECOTIC, que es cuida de gestionar aquests residus. L'ajuntament passarà a buidar els contenidors mentre duri la campanya i els portarà a la deixalleria perquè siguin correctament gestionats. 

Les escoles que s'han adherit a la campanya són: 

- L'Escorial 
- CEIP Sentfores 
- CEIP Andersen 
- Sagrat Cor 
- Sant Miquel 
- CEIP Guillem de Monrodon 
- IES Jaume Callís 
- CEIP Joaquim Salarich 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Des de l'Ajuntament i Aigües Vic es farà un seguiment de consum d'aigua per veí, gràcies a la inversió en telegestió que es va fer. D'aquesta manera els veïns i veïnes podran ser avisats si s'acosten als límits de consum d'aigua establerts.

Notícia

Una desena d’establiments estan adherits a la campanya “Suma’t al zero. Aquí no malbaratem” per revertir el 12% de malbaratament en la restauració

Notícia

S’acompanya a infants i famílies a adquirir bons hàbits alimentaris i a revertir el 58% de malbaratament alimentari registrat a les llars catalanes

Butlletí