L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat els treballs d'elaboració del nou Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS). Aquest pla definirà quines estratègies i accions s'han de desenvolupar a la ciutat en els propers anys per aconseguir un model de mobilitat sostenible, segur i integrador.
En tots els temes relacionats amb la mobilitat (desplaçaments a peu, en vehicle privat, transport públic col·lectiu o en bicicleta, etc) la ciutadania hi té molt a dir. La primera fase del PMUS consistirà en l'elaboració d'una diagnosi per detectar les problemàtiques i dificultats de mobilitat a la ciutat , però també les fortaleses i oportunitats. Un dels canals de participació per recollir la opinió de tothom i detectar les mancances o possibles millores serà la realització de 4 itineraris per la vila, que s'han organitzat pel dissabte 14 de juny, a les 10h.
Els itineraris sortiran des del Centre Cívic de la Sardana i són els següents.
- Itinerari a peu pel centre de la ciutat
- Itinerari a peu per Baix a Mar
- Itinerari en bicicleta
- Itinerari en transport públic
Per participar en aquests tallers cal inscripció prèvia que es pot formalitzar a través de la Carpeta Ciutadana o bé presencialment a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).
A part d'aquests tallers, que es realitzaran a peu de carrer, també es podrà participar omplint una butlleta d'aportacions que es podrà trobar a diferents equipaments municipals.
Per tal de fer més visible tota la informació relativa al procés i la manera com la ciutadania pot fer les seves aportacions s'ha creat un bloc específic del procés de participació del PMUS on també es podran fer aportacions mitjançant una bústia de suggeriments i penjar les fotos a través d'Instagram o twitter amb el hashtag #VNGmobilitat . El consistori espera que l'ús de les noves tecnologies en aquest procés, conjuntament amb una nova manera de treballar, trepitjant ciutat, faci que el Pla de Mobilitat sigui molt més efectiu en la seva aplicació.
La regidora de Serveis Viaris i Mobilitat, Glòria Garcia, ha explicat que un cop feta la jornada i la valoració tècnica, es convocarà, per després de l'estiu, una segona jornada, on hi haurà el retorn de les propostes ciutadanes i de l'estudi. Ha volgut destacar també: "Per nosaltres és molt important rebre tots els imputs de la ciutadania per aconseguir tenir un pla de mobilitat molt complet. Aquesta és una fase molt important del provés, on ens cal la participació del màxim de gent possible".
Adjunt | Mida |
---|---|
colapse-ribes-rogesjn.jpg | 139.5 KB |