Unió Europea

Article

Moltes persones de tota Europa opten per opcions i accions més respectuoses amb el medi ambient cada dia. L'Agència Europea del Medi Ambient (EEE) i els seus socis volen que els ciutadans europeus comparteixin les seves eleccions i accions verdes en forma de vídeos curts en una nova competició anomenada "I LIVE GREEN" (Jo visc en verd).

Notícia
El projecte ha estat seleccionat per l'International Social Science Council (ISSC) entre un centenar de propostes internacionals i rebrà 850.000 € en tres anys. Parteix de la iniciativa EJAtlas desenvolupada des de l'ICTA-UAB en el marc del projecte EJOLT 2011-201.
Notícia
Conèixer les dinàmiques ecosistèmiques pot ajudar a obtenir beneficis en la gestió forestal, la conservació d'espècies i el segrest de carboni.
Notícia
El 75% dels fons LIFE-Nature de la Unió Europea s'haurien destinat a espècies no amenaçades i en regions on no hi ha risc. Aquest fet podria arribar a limitar la seva capacitat per assolir els objectius de conservació previstos.
Article

L'eina ha estat desenvolupada en el marc del projecte europeu Life + Aquaenvec com a resultat de tres anys de recerca. Està adreçada a planificadors i gestor públics i privats del sector de l'aigua i permet millorar la relació entre l'impacte ambiental i el cost d'activitats

Article

La Comissió Europea ha adoptat un nou i ambiciós paquet d'Economia Circular per estimular la transició d'Europa cap a una economia circular que impulsarà la competitivitat global, fomentar el creixement econòmic sostenible i la generació de nous llocs de treball, ajudar les empreses i els consumidors europeus per fer la transició a una economia més forta i més circular en què s'utilitzen els recursos de forma més sostenible.

Article

Una cinquantena de famílies amb pocs recursos de la ciutat de Plymouth, al Regne Unit, implementaran nous hàbits per estalviar entre un 15% i un 30% del consum energètic domèstic, mitjançant un joc virtual creat en el marc d'una prova pilot dins del projecte europeu EnerGAware, que coordina el Grup de Recerca i Innovació a la Construcció de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El projecte està finançat amb 1,9 milions d'euros de la Unió Europea (UE).
 

Notícia

Des del 21 i fins el 29 Catalunya celebra la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta iniciativa neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Notícia
El Parlament Europeu ha votat els nous límits màxims nacionals d'emissions dels principals contaminants atmosfèrics per a l'any 2030, amb una etapa intermèdia i obligatòria l'any 2025. D'aquesta manera, ha donat llum verda a la proposta de revisió de la Directiva 2003/35/EC, coneguda com "NECD", que fixa els sostres nacionals d'emissions. Els nous llindars són més estrictes que l'anterior Directiva del 2013, però menys ambiciosos del que voldria la Comissió del Medi Ambient al Parlament i no resolen el problema de salut pública que suposa la contaminació.
Article
Un equip d' investigadors de la Unitat d'Ecologia Global del CREAF suggereix un sistema de diagnosi basat en la llum i l'olor que emeten les plantes. Aquestes eines, més sofisticades i menys agressives, obren les portes per estimar l'estat fisiològic global dels boscos i els conreus del planeta.
Notícia
Les institucions de la UE enforteixen l'aliança amb les ciutats i pobles amb el Nou Pacte integrat d'Alcaldes pel Clima i l'Energia, amb tres nous pilars: horitzó 2030, integració de la mitigació i adaptació, i la dimensió internacional.