Pere Fullana, director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic a ESCI-UPFi
Pere Fullana i Palmer és enginyer químic per l’IQS, enginyer industrial per la UAB i doctor en enginyeria industrial per l'URL. Actualment, és el director de la Càtedra UNESCO de Cicle de Vida i Canvi Climàtic a ESCI-UPF. Ha estat portaveu del sector acadèmic mundial a la clausura de la Cimera de Canvi Climàtic COP25.
La Conferència de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP28) ha conclòs amb un acord que assenyala el "principi de la fi" de l'era dels combustibles fòssils en asseure les bases per a una transició ràpida, justa i equitativa, recolzada per fortes retallades de les emissions i un augment del finançament.
A la recta final de la COP28, Antonio Guterres, secretari general de les Nacions Unides, obre la porta per a la fi dels combustibles fòssils: "No tots els països ho han de fer alhora".
La COP28, la conferència sobre el canvi climàtic de l'ONU d'aquest any, és una oportunitat crucial per prendre el rumb correcte i accelerar l'acció per fer front a la crisi climàtica, tenint en compte els rècords de les temperatures a nivell mundial i els fenòmens temporals extrems que afecten la població del planeta.
Una delegació de l’Ajuntament de Barcelona encapçalada per l’alcalde, Jaume Collboni, participa en la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2023, la COP28, que té lloc als Emirats Àrabs Units fins al 12 de desembre.
Els esforços per limitar l'escalfament a 1,5 °C estan fracassant en tots els sentits, i els avenços recents realitzats en tots els indicadors, excepte les vendes de cotxes elèctrics, estan molt endarrerits en el ritme i l'escala necessaris per abordar la crisi climàtica, segons l'informe State of Climate Action 2023.
Responsables d'energia i medi ambient d'una trentena de països s'han reunit a la capital espanyola per invocar una gran coalició climàtica com a avantsala a la COP28.