Guies sobre la fauna i la flora urbana de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona

29/01/2024 - 08:31

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

La Guia de flora urbana de Barcelona inclou més de cent vint-i-cinc espècies vegetals ordenades pel nom científic i les denominacions en català i castellà. La publicació dona prioritat a les plantes que creixen espontàniament al voltant d’espais construïts o alterats per l’acció humana o pels animals domèstics.

Amb la Guia de fauna urbana de Barcelona tindrem coneixement de totes les espècies que ens envolten, a més de les ja conegudes, com els coloms, les paneroles, les rates i els pardals. Aquesta guia recull espècies vertebrades i invertebrades que es presenten en tres ambients urbans: els edificis, els jardins i els espais aquàtics.

La presentació de les guies va tenir lloc a l’Hivernacle del parc de la Ciutadella, inclourà un itinerari pel mateix parc, on s’identificaran tant les espècies vegetals com animals que apareixen a les dues publicacions, així com s’explicaran alguns dels elements més destacats d’aquest espai natural. 

 

 


 

 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Article

L'Enverdim és un nou servei de l'Ajuntament de Barcelona per a la promoció del verd en l’àmbit privat a través de formacions, assessoraments i dotació de recursos, entre d’altres, en el marc del Pla Natura 2023, un instrument estratègic i participat, que té la visió d’una ciutat amb un verd connectat en la trama urbana i amb la xarxa verda metropolitana, per maximitzar els serveis socials i ambientals, sobretot els de salut i adaptació al canvi climàtic. 

Acte
21/04/2024 - 10:00
Jardí Botànic de Barcelona

Butlletí