Programa d'Ecoactivitats 2017 a Lleida

15/03/2017 - 09:37

L’Ajuntament de Lleida inicia aquest mes de març un nou programa d’Ecoactivitats que, com a novetat d’enguany, s’estendrà al llarg de la temporada de primavera/estiu i tardor/hivern i incorpora una vintena de propostes de natura i medi ambient per descobrir el territori, des de diferents punts de vista i al llarg de tot l’any.

Aquesta iniciativa municipal ja està consolidada en el calendari d’activitats de la ciutat, com demostren els 1.900 participants durant el 2016.

En la programació de primavera/estiu, es mantenen propostes com la Festa de la Mitjana, els tallers per a petits naturalistes durant la Setmana Santa, la visita tècnica a un edifici bioclimàtic de la ciutat, el passeig nocturn per la Mitjana al juliol, o l’ecodescoberta a les instal·lacions de gestió de residus del municipi, que es durà a terme el proper diumenge 12 de març i que dóna el tret de sortida al programa.

Alhora el programa incorpora noves iniciatives com l’ecodescoberta del bosc urbà de Cappont i el viver municipal de Copa d’Or i el curs sobre els insectes de Lleida, que es durà a terme al juny, en plena època de pol·linització i coincidint amb el Dia de les Papallones.

També, a demanda dels participants, es recuperen cursos i tallers d’edicions anteriors, com el taller d’iniciació a la cosmètica diària natural (que l’any passat es va omplir i va deixar molta gent en llista d’espera), el curs d’ocells en anglès “Birds and their habitats around Lleida” i el curs de geologia “Diuen que al Montsec hi havia un mar”.

A la tardor, 9 propostes més, permetran acostar a la ciutadania al món dels ratpenats, reconèixer els bolets de les nostres contrades, descobrir com es transformen els arbres de la ciutat durant la caiguda de la fulla, quins són els ocells migradors que es poden trobar als aiguamolls de Rufea, què es pot veure al cel nocturn de Lleida, què passa amb les nostres aigües brutes quan marxen pel desguàs, com podem evitar que se’ns faci malbé el menjar a casa, i quines són les tècniques per fotografiar coses menudes.

La inscripció a les activitats s’ha de fer prèviament i la majoria són gratuïtes. Consultar les Ecoactivitats 2017 al web http://sostenibilitat.paeria.cat


 

Categories: 
Municipis: 
SegriàLleida

Relacionats

Article

Onze anys d’Agenda 21 Escolar a Lleida

El programa d’Agenda 21 Escolar té com a objectiu fer una Lleida més sostenible i compromesa amb el medi ambient. 71 centres educatius participen en l’edició d’enguany.

Article

Bioblitz Lleida permet identificar més d'un centenar d'espècies al Parc de la Mitjana

Bioblitz Lleida ha repetit l’experiència de l’any passat i ha tornat a La Mitjana el cap de setmana del 4 i 5 de juny, perquè la ciutadania conegui i identifiqui les espècies que hi habiten dins d’un espai natural

Butlletí