SQM. Sobreviure en un entorn tòxic

Font: Fundació Roger Torné
20/03/2011 - 00:00
Ha sortit a la llum el llibre "Sensibilidad química y ambiental múltiple: sobrevivir en un entorno tóxico", dels metges de l'Hospital Clínic de Barcelona Joaquim Fernández-Solà, de l'àrea de Medicina Interna, expert en SQM i membre del Comitè per al Reconeixement de la SQM, i Santiago Nogué Xarau, de la Unitat de Toxicologia Clínica.

La Sensibilitat Química Múltiple (SQM) és una malaltia nova i poc coneguda, però que afecta avui dia de manera més o menys greu el 15% de la població d'àrees industrialitzades i s'estima que la seva incidència va en augment. Aquesta patologia produeix als qui la pateixen la pèrdua progressiva de la tolerància a agents químics i ambientals diversos i molt comuns a la nostra vida quotidiana: productes de neteja, colònies, dissolvents, certs aliments i medicaments, canvis de temperatura o radiacions electromagnètiques.

Les persones amb SQM pateixen mal de cap, nàusees, fatiga extrema, mal estat en general i altres símptomes de diversa gravetat. Però, a més, i sobretot, aquests malalts pateixen la incomprensió i invisibilitat del seu entorn familiar, social i també del personal mèdic i sanitari que els atenen i que acostumen a diagnosticar-los erròniament.

El llibre "Sensibilitat Química Ambiental Múltiple" ha estat molt ben acollit per la comunitat d'afectats, ja que és el primer monogràfic mèdic rigurós en castellà. Pretén donar resposta a moltes de les incògnites de les persones afectades per aquesta malaltia. Preguntes relacionades amb el diagnòstic, la simptomatologia, el tractament... però per damunt de tot, els seus autors confien que aquest llibre posi sobre la taula un problema que pateixen cada vegada més persones i que necessiten recolzament, tant per a afrontar la seva malaltia des del punt de vista fisiològic, com des del punt de vista social.

Més informació: Mi estrella de mar (Bloc sobre la malaltia on col·labora el mateix Joaquim Fernández-Solà)

Etiquetes: 

Relacionats

Article

En aquest vídeo de l'ACA ens parlem de quin és el camí que ha de fer l'aigua, des que es capta del riu, de l'aqüífer, o bé es rep des d'una dessalinitzadora, abans que arribi a la teva aixeta. Un procés llarg i complex que ens ajuda a prendre consciència del valor que té l'aigua en la nostra vida.

Article

Butlletí