Notícia

Es signa l'acord per iniciar el projecte VilaWatt a Viladecans

S’ha signat a Viladecans l’acord de col·laboració entre els socis que participaran en el projecte Vilawatt, el projecte per a la transició energètica de la ciutat de Viladecans.

Notícia

Restauració de zones degradades i millora dels hàbitats de l’Espai d’Interès Natural del Remolar

Foto: Ramon Viladomat / Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona i l’Obra Social “la Caixa” realitzen el projecte de restauració de zones degradades i millora d’hàbitats a l’Espai Natural del Remolar, al delta del Llobregat, en la zona que des de l’any 1960 i fins al 2005 va estar ocupada pel càmping Toro Bravo.

Article

Un panell electrònic analitza els nivells de contaminació i soroll ambiental a diversos centres educatius

La informació que mostra el panell permet fer el seguiment dels nivells de diòxid de carboni, partícules en suspensió i soroll existents en el carrer, on s'han instal·lat diferents sensors. Al web www.liquens.cat es pot accedir a la mateixa informació que mostra el panell. 

Notícia

La rehabilitació energètica s'ha d'aplicar des de l'escala d'edifici a la de ciutat

Aquesta va ser una de les principals conclusions de la jornada celebrada el 22 de novembre del 2016 a Viladecans sota el títol "Ciutats i canvi climàtic: un diàleg necessari per la transició i rehabilitació energètica", inclosa en el cicle de jornada Del Pacte a l’Acció. Un nou pacte dels municipis pel canvi climàtic.

Article

L'Ajuntament de Viladecans utilitza les abelles com a bioindicadors de la contaminació

L’Ajuntament de Viladecans ha presentat al Smart City Expo Word Congress la iniciativa Bee Happy Viladecans, una acció que porten a terme l’àrea municipal de Medi Ambient i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i que consisteix en utilitzar les abelles com a bioindicadors de la contaminació al municipi.