La Xarxa obté el segell Zero CO2

Font: Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat
05/09/2011 - 00:00
La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat ha calculat i compensat les emissions de gasos d'efecte hivernacle generades per la seva activitat durant l'any 2010 i ha adquirit un compromís de reducció de les mateixes, el que li ha valgut l'obtenció del segell que l'acredita un estatus "ZeroCO2" per a un període d'un any. La compensació d'emissions s'ha realitzat en el projecte Generació d'Energia eòlica a l'Índia.
La Xarxa, en col.laboració amb ECODES, ha calculat les emissions de gasos d'efecte hivernacle derivades de la seva activitat durant l'any 2010, aquestes emissions són corresponents al consum energètic de les sales i locals que utilitzen per desenvolupar la seva activitat, desplaçaments en transport públic, tren, automòbil, i cotxe, així com el consum i disposició de paper.

En total les emissions per a l'any 2010 ascendeixen a 9,53 tones de CO2e.
Gairebé un 70% de les emissions corresponen al transport de ponents i assistents a les activitats de la Xarxa. Però ja en l'organització d'activitats es prenen mesures per reduir les emissions: sinó s'apliquéssin mesures com promoure i utilitzar el transport públic, o aprofitar de forma eficient les publicacions en paper, les emissions totals haurien estat de 12,20 tones de CO2e, per tant, en termes de reducció les emissions s'han reduït un 56%.

A més, la Xarxa vol arribar fins al final i ha decidit realitzar la compensació de les emissions que no ha pogut reduir i que són necessàries per al desenvolupament de la seva activitat a través de la plataforma ZeroCO2.

La compensació d'emissions s'ha realitzat en el projecte Generació d'Energia eòlica a l'Índia, un projecte que es desenvolupa a les regions de Maharashtra, Tamilnadu, Karnataka i Rajasthan. Aquest projecte contribueix a la mitigació del canvi climàtic, en substituir a altres fonts d'energia que generen gasos d'efecte hivernacle, i beneficia l'economia local i la creació de treball, especialment en les àrees rurals.

En properes anualitats el projecte de compensació es proposa s'esculli per votació dels membres de l'Assemblea de la Xarxa.

El càlcul i compensació de les emissions de gasos d'efecte hivernacle derivats de l'activitat de la Xarxa durant 2010 i l'adquisició d'un compromís de seguir desenvolupant accions de reducció de GEH, li han permès l'obtenció del Segell que acredita un estatus "ZeroCO2" per a un durant un període d'un any a partir d'agost del 2011.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Butlletí