‘Sant Cugat, ben neta!’, per fer una neteja a fons de carrers i tenir una ciutat més endreçada

20/10/2016 - 14:21

Comença el 17 d’octubre per l’avinguda Cerdanyola i continuarà, fins al 12 de desembre, pels carrers del nucli urbà.

La tinent d’alcalde d’Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, Cristina Paraira, ha presentat la nova campanya Sant Cugat, ben neta! que l’Ajuntament posarà en marxa la setmana vinent.“L’objectiu”, ha remarcat Paraira, “és fer una neteja intensiva carrer per carrer i seguir impulsant una ciutat ordenada i de qualitat”.

El dispositiu s’ha dissenyat per netejar en profunditat racons de difícil accés -com per exemple papereres, voltants de contenidors i mobiliari urbà- i retirar de la via pública elements com adhesius, xiclets, grafits o petites herbes. La idea, per tant, és deixar ben polits tots aquells racons on és difícil arribar amb el sistema habitual de neteja de carrers.

Cada dia s’actuarà en un carrer o en un tram de carrer. El dispositiu estarà format per quatre treballadors que comptaran amb maquinària especial per dur a terme aquestes tasques, com per exemple fregadores de carrers, màquines de neteja per hidropressió o equips de neteja de taques al paviment i de pintades de grafits.

Sant Cugat, ben neta! començarà a funcionar el proper dilluns 17 d’octubre per l’avinguda Cerdanyola i seguirà, cada dia, pels carrers del nucli urbà. Està previst que els treballs finalitzin el 12 de desembre. Una vegada acabat, s’avaluarà el funcionament d’aquest dispositiu per tal de fer-lo extensiu a carrers d’altres zones de la ciutat.  

Neteja de pintades a les façanes particulars

La campanya inclou actuacions de neteja de pintades i grafits a les façanes d’edificis particulars. Aquest servei serà gratuït però, per poder realitzar-se, els veïns i veïnes hauran de donar permís a l’Ajuntament perquè pugui fer aquestes actuacions de neteja. Qui hi estigui interessant ha de sol·licitar-ho a l’oficina municipal InfoNet, directament a la plaça Barcelona, a través del telèfon 900 10 31 46 o el correu electrònic infonet@santcugat.cat.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí