La recollida selectiva porta a porta segueix sent un repte

02/02/2017 - 09:16

Fa 17 anys l'Ajuntament de Tiana va implantar per primer cop a Catalunya un servei de recollida selectiva porta a porta i s'ha fet balanç de la feina feta i els reptes de futur d'aquest sistema de recollida a l'Assemblea anual de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta.

L’Ajuntament de Tiana ha acollit la reunió anual de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta, l’entitat que engloba els municipis que fan aquest tipus de recollida selectiva.

La seu de l’associació és l’Ajuntament. I és que Tiana, juntament amb Tona i Riudecanyes, és un dels municipis pioners en la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Catalunya. Era l’any 2.000. Disset anys després continua sent un repte constant, afirma Núria Garcia, regidora de Sostenibilitat

Un dels punts que s’ha debatut a la reunió ha estat com treballar col.lectivament en aquesta tasca, per exemple comprant conjuntament alguns dels elements de la recollida selectiva, ja que això permet els ajuntaments de l’associació ser més eficients i reduir despeses. Ho explica la vicepresidenta de l’Associació Porta a Porta i alcaldessa de Balenyà, Anna Magem.

Francesc Giró, director de planificació de l’Associació, ha explicat perquè aquest tipus de recollida selectiva és el més recomanable i sostenible.

L’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta té 29 ajuntaments associats, un consell comarcal, un consorci i una mancomunitat. En total, engloba 86 municipis.

A la reunió, d’altra banda, es va saber que el 7 de febrer a Girona es farà, per primera vegada a Catalunya, el fòrum internacional de gestió de residus municipals i que l’Associació hi participarà.


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Cunit canviarà el model de recollida de residus actual per un model que combina la recollida porta a porta i els contenidors intel·ligents.

Notícia

El barri residencial de Vistalegre de Mataró adopta un sistema de llençar la brossa i recollida de residus mixt entre els existents a les urbanitzacions i el del Centre

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Butlletí