Una nova campanya pretén fer créixer els índexs de reciclatge a Rubí

08/02/2017 - 15:10

L'Ajuntament de Rubí acaba d'engegar la campanya Recicla! Posa colors a la ciutat amb l'objectiu de millorar les xifres de recollida selectiva a Rubí, una de les més baixes de la comarca i del país. S'entregaran kits de recollida selectiva i es faran xerrades informatives al casc urbà i a les urbanitzacions.

L'any 2015 només un 28% dels residus generats a Rubí van ser seleccionats en origen, 10 punts per sota de la mitjana catalana.

L’alcaldessa, Ana María Martínez, ha fet una crida a la ciutadania de Rubí a fer un esforç per millorar en aquest àmbit i ha afirmat que la voluntat del consistori és “posar totes les facilitats perquè els veïns i veïnes puguin fer la seva part”. “Si ho fem bé, és un benefici per a tothom” ha insistit Martínez en la necessitat que ciutadania i administració vagin de la mà.

Aquesta nova campanya de Rubinet també tindrà un missatge especial i concret per a les urbanitzacions, on encara es recicla menys. Aquí es faran xerrades informatives especials, on es farà entrega d'una bossa de recollida de restes d'esporga amb capacitat per a 50 litres i es promocionaran els serveis gratüits de recollida de mobles i trastros vells i el de poda, amb l'objectiu d'evitar les habituals imatges de mobles i restes vegetals llençats al carrer.

La campanya ha organitzat un seguit de trobades obertes a la participació dels veïns on s’explicaran els serveis municipals disponibles en matèria de recollida i gestió de residus. En aquestes trobades, els usuaris podran demanar el kit de recollida selectiva a la llar format per tres bosses (paper, vidre i envasos) i el cubell marró destinat a les restes orgàniques.

A més, aquestes reunions i punts informatius que recorreran el municipi comptaran amb una petita exposició on s’expliquen els costos econòmics que té la gestió de residus.

Per exemple, el 76% de les deixalles generades podrien ser aprofitables si es dipositen al contenidor corresponent. La fracció resta, és a dir, la que no es recicla, va suposar un 71,7% del cost del tractament global de residus l’any 2015, que s’enfila prop de 3,5 milions d’euros. Un cost que podria ser menor si es redueix la quantitat de deixalles que arriben a l’abocador. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Moisés Rodríguez, ha destacat que “un bon triatge dels residus a casa, facilitaria que aquests diners es destinin a altres projectes”.

Urbanitzacions

Les urbanitzacions són els punts de la ciutat que pitjors xifres registren en matèria de selecció de residus, per això la campanya posarà atenció en aquestes zones. Això es farà a través d’una quinzena de xerrades informatives. Aquestes trobades tenen l’objectiu d’explicar els diferents serveis municipals de recollida de residus.

Els assistents rebran un pack que consta d’una bossa de recollida de restes d'esporga amb capacitat per a 50 litres, un cubell de recollida de restes orgàniques amb capacitat de fins a 10 litres així com informació sobre el reciclatge i l’ús de compost.

Desbordaments

Un segon objectiu de la campanya és evitar el desbordament dels contenidors. Per això, part dels esforços de la campanya se centren en la promoció dels serveis existents de recollides de voluminosos ja siguin mobles o restes vegetals provinents de la poda a les urbanitzacions. Aquest servei de recollida es concerta trucant al Telèfon Verd (900 130 130 o 93 699 98 01).


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Per assegurar un canvi de paradigma i superar l’estacament que des de fa anys confirmen les dades, el Consorci de Residus del Vallès Occidental inicia una prova pilot de recollida de residus porta a porta per a grans productors i durant 6 mesos. Concretament són a 137 comerços i restauradors de 3 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Rubí i Sant Llorenç Savall.

Notícia

Es duran a terme enquestes a tots els establiments per conèixer els hàbits de reciclatge de vidre i se’ls oferiran cubells adequats a les seves necessitats. 

Notícia

Sabadell impulsa una campanya per conscienciar la ciutadania del cost de no reciclar, amb el lema “No reciclar ens passa factura”. La campanya s’adreça a les persones que no separen els residus domèstics a casa. Es tracta de promoure un canvi d’hàbits mostrant el cost que té per a tots plegats llençar-los tots a la mateixa bossa.

Butlletí