Reus i Rubí celebren fires sobre el vehicle elèctric cada cop amb més públic interessat

Una experiència durant la Fira a Rubí demostra que l'autonomia potser ja no és un problema

Font: Ajuntament de Reus i Ajuntament de Rubí

30/05/2018 - 08:39

El cap de setmana del dies 26 i 27 de maig Rubí i Reus han coincidit a celebrar sengles fires del vehicle elèctic.

Velèctric a Reus

Amb l'objectiu de refermar l'aposta pel vehicle elèctric i convertir la ciutat de Reus en un referent del sector, la plaça de la Llibertat ha acollit una nova edició del Velèctric. Una fira que se celebra enguany per tercera vegada, i que té com a objectiu donar a conèixer i promocionar totes les possibilitats del vehicle tant elèctric com híbrid. Una fira que se celebra enguany per tercera vegada, i que té com a objectiu donar a conèixer i promocionar totes les possibilitats del vehicle tant elèctric com híbrid.

Que el sector del vehicle elèctric està creixent, és una obvietat, però encara són molts els dubtes que planen sobre el seu ús en el dia a dia, i si s'adapta a les necessitats que tenim. Així ho constaten els expositors del Velèctric, que també opinen que el preu és un dels altres factors determinants a l'hora d'adquirir un d'aquests vehicles. Segons un dels expositors, Oriol Sanahujes, "les preguntes més freqüents són sobretot del tema de l'autonomia, la gent vol saber quina autonomia té el cotxe per saber la viabilitat que té a l'hora de fer viatges llargs. I també pregunten molt el preu, normalment la gent ja sap que el vehicle elèctric té un preu una mica més elevat".

En el cas dels híbrids, responsables del sector afirmen que té un mercat que comença a ser important, i que no és un pas pont cap el cotxe elèctric, sinó que és una opció que "ha vingut per quedar-se". Així ho afirma Toni Trullols, un altre dels expositors, que diu que "amb la nostra proposta de vehicles híbrids al mercat, estem demostrant que és una aposta real, fiable, i que està aquí per quedar-se, de fet s'està quedant, està entre nosaltres, representa un gruix important de la nostra oferta".

Les restriccions que estan posant les grans poblacions als vehicles més contaminants, i la conscienciació mediambiental dels ciutadans són altres factors que fan que cada vegada més gent es decanti pel vehicle elèctric. Paral·lelament, Reus es va adaptant a les necessitats del vehicle elèctric, i en els propers dies s'instal·laran dos nous punts públics de recàrrega: un a l'estació de tren i un altre a l'avinguda de Països Catalans.

Més fotos

La 2na fira del vehicle elèctric de Rubí multiplica l’assistència

La Rambleta de Joan Miró ha acollit la segona fira del vehicle elèctric de Rubí. Durant tot el cap de setmana, particulars i empreses han pogut conèixer totes les novetats en mobilitat sostenible. Segons alguns participants, la segona edició de la fira ha multiplicat l’assistència de públic respecte a la que es va fer el passat mes d’octubre.

A la mostra s’han tornat a veure els models elèctrics i híbrids de les principals marques del mercat així com punts de recàrrega endollats a la xarxa elèctrica o d’autoconsum, és a dir, produïts amb energia solar. A banda, de les solucions per vehicles privats també s’han donat a conèixer altres alternatives de mobilitat sostenible com el carsharing elèctric, el cotxe compartit d’entitats com Som Mobilitat i altres mitjans de transport com motocicletes, bicicletes, patinets, monorodes etc...

L’alcaldessa i Francesc Mauri abans d’inaugurar la Fira (foto: Localpres)

L’alcaldessa Ana María Martínez, a la inauguració de la fira, es va mostrar convençuda de la necessitat d’un canvi de model energètic i va reiterar l’ interès de l’administració local per fomentar aquest canvi.

Als estands de l’exposició també s’informava de les ajudes i subvencions per a particulars i empreses per la compra d’un vehicle elèctric i es feia assessorament tècnic.

El metereòleg Francesc Mauri va fer una xerrada sobre mobilitat sostenible i canvi climàtic. Mauri va explicar que el canvi climàtic és molt ràpid i que cal una acció conjunta, de la ciutadania i les institucions, per combatre’l. Mauri és usuari del vehicle elèctric i defensor del medi ambient i la sostenibilitat.

La zona exposició estava situada a la Rambleta Joan Miró, a la plaça de l’estació hi havia una zona infantil amb cotxes elèctrics de joguina i foodtrucks per prendre un àpat. Al pàrquing de l’edifici Rubí Forma i a la zona de Les Torres, dos circuits per provar cotxes i motos elèctriques.

Durant els dos dies s’han sortejat hores de conducció gratis, una assegurança de vehicle per un any  i s’han fet xerrades i activitats lúdiques.  

Una experiència durant la Fira a Rubí demostra que l'autonomia potser ja no és un problema     

 

 

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La prova es farà amb una unitat de cada tipus de vehicle i, en funció del rendiment, es valorarà la incorporació progressiva d’aquests models elèctrics al servei de recollida.

Notícia

Butlletí