Cardedeu clausura tots els contenidors soterrats

09/07/2017 - 05:17

L'elevat cost de la recollida de residus i del manteniment i reparació dels dipòsits han fet insostenible el model de contenidors soterrats. A partir de la primera setmana de juliol els contenidors de totes les illes s'han clausurat.

Les vuit illes de contenidors soterrats en funcionament s'han tancat des de la primera setmana de juliol com a conseqüència dels elevats costos de recollida, manteniment i reparació. El model de contenidors soterrats suposa fer la recollida de residus amb dos camions, un de nou per seguretat i per evitar sobrecàrrega, i un d'antic amb grua específica, cosa que incrementa insosteniblement els costos de recollida.

Així, s'instal·laran contenidors aeris o habituals als emplaçaments on ara hi ha dipòsits soterrats, alguns dels quals mantindran la ubicació i d'altres se situaran a pocs metres.

Les vuit àrees de contenidors soterrats estan situades al passeig de la Font dels Oms, al barri de Can Canyes; al carrer Pau Gesa, al carrer Montseny, a la plaça Francesc Macià i a la carretera de Cànoves amb Lluís Llibre, al centre; a la plaça Josep Alsina i al carrer Bellsolar, al barri de l'Estalvi; i a la plaça d'Enric Borràs, al barri del Poble Sec. Hi ha una novena àrea al carrer Santander, que mai ha arribat a funcionar i, per tant, també s'eliminarà.

L'Ajuntament de Cardedeu farà obres per retirar la maquinària i tapar els forats. Alguns dels nous contenidors es col·locaran al mateix punt del carrer on hi havia els soterrats, com ara als carrers Pau Gesa i Montseny, al centre. D'altres es posaran en llocs propers. L'espai on hi havia els contenidors soterrats s'utilitzaran com a vorera, aparcament, parada de bus o bé com a parterre enjardinat.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Cardedeu edita un vídeo informatiu sobre residus

La píndola, de poc més d'un minut, informa amb to divertit de com llençar adequadament les deixalles al contenidor o com generar el mínim de residus.

Article

Les escoles de primària Salvador Espriu i Salvador Llobet participen en aquest projecte pilot fent la recollida selectiva als seus menjadors

Notícia

En només 4 mesos de 2018 el nombre de tones recollides de matèria orgànica gairebé arriba a la quantitat total de 2016. Amb la implementació del nou servei de neteja urbana amb la renovació i ampliació de contenidors i l’adquisició de nova maquinària també han millorat les xifres de recollida d’escombraries orgàniques i selectives.

Butlletí