Catalunya lidera la indústria agroalimentària ecològica

Els cultius ecològics amb més creixement durant l'any passat van ser les oliveres, els cereals, la vinya i els fruiters
SOSTENIBLE
03/04/2008 - 00:00

L'agricultura ecològica a Catalunya continua creixent any rere any i es consolida com una de les més dinàmiques de tot l'Estat. Les dades de l'any 2007, presentades pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), confirmen un creixement del 8% en la superfície dedicada a cultius ecològics i un increment del 7,5% en el nombre d'operadors respecte l'any 2006.

Els cultius ecològics amb més creixement durant l'any passat van ser les oliveres, els cereals, la vinya i els fruiters -l'agricultura típicament mediterrània-, el que confirma la tendència que s'ha anat produint en els darrers cinc anys. Les demarcacions de Lleida i Barcelona són on es concentren bona part dels productors, mentre que els elaboradors, importadors i comercialitzadors es troben a les comarques barcelonines.

Pel que fa a les activitats industrials -que van créixer un 7% l'any passat- la manipulació i/o envasat de la producció hortofrutícola és la que realitzen més operadors, seguida de l'elaboració i/o embotellat de vins, caves i escumosos. La segueixen de prop la comercialització i/o distribució, i els escorxadors i elaboradors de productes carnis.

Finalment, les explotacions ramaderes també tenen un pes important en el desenvolupament de la producció agrària ecològica catalana -de fet, la majoria de la superfície ecològica està destinada a les pastures, els prats i els farratges-, essent Lleida la demarcació amb més explotacions ramaderes de tot Catalunya.

Mes informació: Llibre Blanc de la Producció Agrària Ecològica (en PDF)

Relacionats

Butlletí