El 5% dels residus industrials són reutilitzats com a primera matèria

El Consell General de Cambres de Comerç manté un servei gratuït amb l'objectiu de fomentar la reutilització
17/05/2009

El 5% dels residus industrials catalans declarats l'any 2007 van ser reutilitzats com a primera matèria per a la generació de nous productes, segons les dades proporcionades per l'Agència de Residus de Catalunya.

Uns 300 representants del sector industrial català van assistir dijous a una jornada sobre gestió de residus que pretén fomentar l'ús de residus com a primera matèria en els processos productius, sense necessitat de sotmetre'ls a cap tractament previ.

L'ús d'aquests residus genera avantatges ambientals, ja que permet reduir el consum de matèries primeres i energia necessària; econòmiques, perquè permet als gestors dels residus obtenir un benefici i als receptors estalviar en la compra de primeres matèries, i avantatges derivades de la seva gestió, ja que aquests residus estan exempts d'alguns requeriments administratius.

Actualment, el Consell General de Cambres de Comerç, en col·laboració amb l'Agència de Residus de Catalunya, manté un servei gratuït amb l'objectiu de fomentar la reutilització dels residus, promoure el reciclatge i proporcionar eines a les empreses per reduir despeses i augmentar la seva competitivitat.

Més de 3.500 empreses que ofereixen o demanden residus estan inscrites en aquest servei de reintroducció de residus en la cadena productiva.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Dimarts 9 d’octubre a la tarda es va tancar la cinquena edició de Recuwaste, el Congrés sobre gestió de residus i economia circulat organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona. Les xifres parlen d’un èxit de la convocatòria, especialment significatiu en tractar-se d’una edició molt renovada, més transversal i farcida de novetats i activitats paral·leles.

Notícia

L'Associació de Comerciants i l'Ajuntament de Vilassar de Dalt han regalat, durant aquestes festes, bosses reutilitzables a totes les persones que han compriat als comerços adherits. Les bosses de plàstic -que ara s'han de pagar a tots els comerços- poden trigar entre 200 i 400 anys a degradar-se.

Butlletí