Elèctric experiencies assoleix prop de 29.000 km i 118 participants

28/02/2017 - 14:31

Un total de 118 participants han recorregut 28.915 quilòmetres en el marc del projecte 5.000 km Electric Experiences que s'ha clausurat en un acte que celebrat al Centre de Desenvolupament Local a Santa Perpètua de Mogoda. Aquesta iniciativa és pionera a l’Estat espanyol i es va engegar al juliol de 2016.

 

Durant el programa, el Consistori de Santa Perpètua ha cedit gratuïtament vehicles elèctrics a particulars i empreses de l'eix de la Riera de Caldes. Fins ara s'han cedit 63 turismes amb 18.360 quilòmetres recorreguts, 27 vehicles comercials amb 7.798, 24 bicicletes amb 2.353 i quatre motocicletes amb 404. L’objectiu inicial, sumar 5.000 km amb vehicles elèctrics, gairebé s’ha multiplicat per sis, amb el consegüent estalvi d’emissions de CO2 a l’atmosfera i la reducció de sorolls, segons ha destacat la Regidoria de Desenvolupament Local.

L’experiència ha estat "molt positiva", segons va expressar l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, durant l'acte de cloenda del projecte que encara continuarà amb la cessió de bicicletes i motos entre les persones inscrites en aquesta iniciativa. Isabel Garcia conjuntament amb les alcaldesses de Palau-solità i Plegamans i Sentmenat, Teresa Padrós i Montserrat Rueda, respectivament, van participar en un col·loqui juntament amb d'altres persones que han format part de l’experiència, com el pilot d’Acciona 100x100 EcoPowered, primer vehicle 100% elèctric en participar i acabar el Rally Dakar en tota la seva història, Agustí Payà; el ballarí coreògraf i quatre vegades campió d’Espanya de Salsa i subcampió d’Europa, Txiki Bastida; i el meteoròleg de TV3 i del programa Espai Terra, Dani Ramírez. Precisament aquest espai de divulgació de la televisió catalana dedicarà un programa al projecte impulsat per l'Ajuntament de Santa Perpètua en el marc de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

Durant aquesta fase final del projecte, les alcaldesses de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia; de Sentmenat, Montserrat Rueda; i de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós; i l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, han provat els darrers dies un vehicle elèctric. També el periodista de RAC1 Albert Om va fer servir la setmana passada un vehicle en el desplaçament de l’equip a Manresa per fer el seu programa Islàndia des de la Catalunya Central.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Santa Perpètua de Mogoda reafirma l'aposta per la mobilitat elèctrica

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda continuarà la seva aposta per la mobilitat elèctrica i afrontarà nous reptes en aquest camp en els àmbits ciutadà, empresarial i de la formació i l'ocupació.

Notícia

El projecte de vehicle elèctric i mobilitat sostenible es consolida com a referent a la Riera de Caldes

Bonificacions impositives a particulars i empreses, un salt endavant en els recursos formatius, un major impacte de l'Electrocat i la generació de noves experiències pilot de mobilitat sostenible són alguns dels nous reptes que afronta el projecte Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible a la Riera de Caldes.

Article

Vehicle Elèctric ​i Mobilitat sostenible a la Riera de Caldes

​El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) es un centre pioner dissenyat específicament per donar serveis en els tecnologies del vehicle elèctric lleuger, i oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric.

Butlletí