Lliurament de 16 parcel·les dels horts municipals de Can Boada Vell

14/11/2023 - 18:15

Les persones adjudicatàries podran conrear-les per l’autoconsum durant un termini de tres anys

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha entregat 16 parcel·les dels horts municipals de Boada Vell que es van posar a disposició de la ciutadania. Els horts entregats estan situats en dos camps annexes a la Masia de Boada Vell, a l'Avinguda del Camí Reial (davant del parc de l'Hostal del Fum). A l’acte hi va assistir el  regidor de Medi Ambient i Pagesia, Joan Enric Mogas.

En aquesta convocatòria pública es van rebre 19 sol·licituds i s’han acabat lliurant 16 parcel·les de les quals 9 parcel·les s’han lliurat a nous ocupants i 7 a persones què repeteixen. Actualment hi ha un total de 85 parcel·les d’uns 60 m2 cadascuna, d’aquestes 77 són sota llicència a particulars, 6 són d’ús social i 2 tenen un ús educatiu.

El  regidor de Medi Ambient i Pagesia, Joan Enric Mogas va posar en valor la predisposició de les persones receptores dels horts i va desitjar-los bones collites sempre respectant la normativa i bona convivència.

El projecte d'horts urbans es basa en la transformació d'una zona d'equipaments municipal -que no tenia un ús públic- per un conjunt de parcel·les d’hort que els usuaris adjudicataris poden conrear pel seu autoconsum. El projecte d'integració paisatgística vol complir també una funció social i preservar la cultura agrícola.

Els requisits per accedir-hi són ser persona física major d’edat, no conviure amb cap altre usuari d’un hort municipal, estar domiciliat a Palau-solità i Plegamans -figurant al padró municipal com a resident amb una antiguitat mínima d’un any en el moment de presentació de la sol·licitud- i no disposar de cap altre hort o terreny de conreu.

  • Les persones que han signat el contracte amb l’Ajuntament per fer ús dels horts tenen les obligacions de:
  • Conrear de forma continuada. Més de 3 mesos sense treballar, és motiu de revocació.
  • Conservar tots els elements de la instal·lació. Mantenir lliure de males herbes els vials i límits de la parcel·la.
  • Utilitzar el sistema de reg per goteig.
  • Recollir les deixalles produïdes, a excepció de la pila de restes vegetals del propi hort per fer compost.
  • Treballar l’hort personalment.

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Notícia
Per recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

El Banc de llavors del Vallès Occidental comença a fer les seves primeres passes. Aquest dimarts s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Vallès Occidental i l’Institut Les Garberes de Castellar del Vallès per tal de poder fer realitat aquest projecte que vol recuperar les varietats agrícoles tradicionals de la comarca

Article

A principis d'aquest any, des de l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) es va endegar el programa del Gestor Energètic per ajudar a les empreses dels polígons del territori i els propietaris de les naus en el seu camí cap a l'eficiència energètica.

Butlletí