Sabadell posa a lloguer 45 hectàrees de sòl per fer conrear productes de proximitat

Font: CCMA.cat

06/07/2018 - 12:19

A Sabadell, els blocs de pisos encara estan envoltats de camps de conreu. És el que es coneix com a rodal. Un cinturó en què hi ha un parc agrari de 587 hectàrees, una part de propietat municipal. Ara, 45 d'aquestes hectàrees, surten a concurs entre els pagesos professionals de la ciutat i d'arreu de Catalunya.

S'ofereixen 36 hectàrees de secà per plantar-hi ordi o blat, però també llegums com el cigronet de Sabadell, i 9 d'horta en regadiu per fer-hi mongeta del ganxet o una varietat també local de tomàquets, entre d'altres. Les terres es lloguen per 7 anys. Una hectàrea de secà costarà 100 euros l'any i 400 les de regadiu, amb importants descomptes si es fan conreus ecològics.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Els representants sud-coreans han preguntat per la posada en servei de les instal·lacions amb tecnologia amb reactor biològic de membrana (en anglès, Membrane BioReactor, MBR) a l’EDAR de Riu-sec, que ha estat molt significativa per a Sabadell, ja que és de les primeres depuradores municipals de Catalunya que la fa servir.

Notícia

Les actuacions realitzades han permès que l’Oficina de Mobilitat deixi de ser un punt més de venda de títols de transport i passi a oferir un servei personalitzat d’informació i de comunicació de totes les maneres de moure’s per la ciutat (carrers de prioritat per a vianants, aparcaments per a cotxes, carrils bicicleta, línies de bus i de tren, etc.), tant de forma presencial com telefònica, tot mantenint els serveis habituals de venda i tramitacions de títols bonificats.

Butlletí