Sabadell posa a lloguer 45 hectàrees de sòl per fer conrear productes de proximitat

Font: CCMA.cat

06/07/2018 - 12:19

A Sabadell, els blocs de pisos encara estan envoltats de camps de conreu. És el que es coneix com a rodal. Un cinturó en què hi ha un parc agrari de 587 hectàrees, una part de propietat municipal. Ara, 45 d'aquestes hectàrees, surten a concurs entre els pagesos professionals de la ciutat i d'arreu de Catalunya.

S'ofereixen 36 hectàrees de secà per plantar-hi ordi o blat, però també llegums com el cigronet de Sabadell, i 9 d'horta en regadiu per fer-hi mongeta del ganxet o una varietat també local de tomàquets, entre d'altres. Les terres es lloguen per 7 anys. Una hectàrea de secà costarà 100 euros l'any i 400 les de regadiu, amb importants descomptes si es fan conreus ecològics.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Les actuacions realitzades han permès que l’Oficina de Mobilitat deixi de ser un punt més de venda de títols de transport i passi a oferir un servei personalitzat d’informació i de comunicació de totes les maneres de moure’s per la ciutat (carrers de prioritat per a vianants, aparcaments per a cotxes, carrils bicicleta, línies de bus i de tren, etc.), tant de forma presencial com telefònica, tot mantenint els serveis habituals de venda i tramitacions de títols bonificats.

Article

El mes de setembre entrarà en funcionament als municipis de Santa Perpètua, Polinyà, Sabadell i Palau-solità i Plegamans la plataforma BusUp, una aplicació que permet compartir viatges en autobusos privats per desplaçar-se fins a la feina i suposa una alternativa al cotxe especialment en llocs on el transport públic és limitat.

Notícia
Les millores inclouen la creació de zones reservades d’aturada breu anomenades “Petó i adéu”

En el marc de les mesures per millorar els entorns escolars de la ciutat, l’Ajuntament de Sabadell està impulsant durant el mes d'agost noves accions al carrer de la Indústria i als entorns de l’Escola del Carme i de l’Escola Pia.

Butlletí