Últims dies per participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Redacció

02/11/2010 - 00:00

Fins aquest divendres 5 de novembre, administracions, empreses, associacions... poden participar en la II Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 20 al 28 de novembre de 2010.

La Setmana, que ja compta amb 682 projectes a Europa, està organitzada per 31 regions europees, i a Catalunya està coordinada per l'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya. La seva celebración és una  magnífica ocasió per donar a conèixer la importància de generar menys residus i de difondre diferents iniciatives en aquest àmbit d'arreu d'Europa. De fet, es realitzaran activitats de tot tipus (jornades per a professionals, tallers de reparació, sessions d'autocompostatge, mercats o webs d'intercanvi, concursos d'idees i exposicions, flashmob, etc.) desenvolupades per diferents entitats i organitzacions i adreçades a tot tipus de públic.

Eines de comunicació en Prevenció de Residus
El projecte posa a la disposició dels responsables de projectes un conjunt d'eines de comunicació (cartells, jocs virtuals, joc de l'oca, plafons d'exposició, vídeos, tríptics etc.) en 22 llengües (entre d'altres català, anglès, francès, castellà...) i amb la possibilitat de personalitzar-les:

  • Tasta els teus coneixements al Residuòmetre!
  • Vídeo Clip promocional de la prevenció
  • Anima't i organitza una Batucamob! L'eina de comunicació més original, i que probablement farà més soroll, serà un acte europeu col·lectiu que aplegarà percussionistes de tota Europa en un «flash mob» (o «mobilització espontània»). Aquesta «BatucaMob» es basa en música amb percussions i es desenvoluparà en tots els països organitzadors el mateix dia de la inauguració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el dissabte 20 de novembre a les 11h. Els ens locals, associacions, escoles, poden organitzar el seu BatucaMob en el seu municipio o ámbito d'influència.

Accions i fitxes temàtiques de Prevenció de Residus
Les accions de prevenció de residus estan relacionades amb les diferents fases del cicle de vida del producte: producció i disseny, consum, reutilització i final de vida. Durant la setmana es podran dur a terme campanyes de sensibilització, xerrades sobre compostatge, tallers de reparació, conferències, concursos d'idees, exposicions, jocs didàctics, etc.

Podeu accedir aquí a un conjunt de fixes temàtiques i el llistat d'idees per activitats amb l'objectiu de fomentar la conscienciació pública sobre la prevenció dels residus per ser desenvolupades per diferents responsables de projecte (administracions o autoritats públiques, associacions/ONG, empreses/indústria, entitats educatives, etc.

Com participar?
Per tal de participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzant una activitat cal omplir un formulari via web.

Podeu accedir al formulari d'inscripció d'activitats i obtenir més informació sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus a www.arc.cat/setmanaprevencio2010

Podeu entrar a la web central aquí i seguir la Setmana al facebook

Relacionats

Article

Del 5 a l’11 de maig i en el marc de la celebració de la Setmana Internacional del Compost (International Compost Awareness Week – ICAW2024) diverses deixalleries del Bages o del Vallès Oriental oferiran compost gratuït provinent de les restes orgàniques.

Notícia

La presentació de la Declaració Futur sense Tòxics, impulsada per Rezero i amb més de setanta adhesions de professionals dels àmbits de la recerca i de la salut, obté una àmplia repercussió mediàtica.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí